Ο Αποστόλης Λάμπος γράφει για την πιο όμορφη διαδικασία της χρονιάς! Το στόλισμα του δέντρου μαζί με τα παιδιά σας! Απολαύστε τη στιγμή, δημιουργήστε αναμνήσεις και τίποτα να μην σας χαλάσει τη διάθεση! Πως; Στο κείμενο που ακολουθεί!

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη μου εποχή. Τώρα με τα παιδιά μου αρχίζει και επανέρχεται η μαγεία με την οποία τα βίωνα όταν ήμουν παιδί. Είναι άλλωστε αυτή η περίοδος μια εξαιρετική ευκαιρία για να δημιουργήσουμε αξέχαστες στιγμές με τα παιδιά μας. Από τις πιο βασικές στιγμές αυτής της περιόδου, στην οποία η οικογένεια ενώνεται έντονα είναι ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Είναι δεδομένο πως αυτή η διαδικασία μαζί με τα παιδιά δεν είναι τόσο απλή όσο μπορούμε να την έχουμε στο μυαλό μας. Ειδικά αν τα παιδιά αρχίζουν να έχουν άποψη και απαιτούν συγκεκριμένα στολίδια, παιχνίδια, μπάλες κλπ. τα οποία στο μυαλό σας μπορεί να δημιουργήσουν ένα δέντρο “τσίρκο”. Ε και; Θα σας παρεξηγήσει κανένας; Αφήστε που το επόμενο πρωί μπορείτε να κάνετε κάποιες παρεμβάσεις, που δεν είναι και αναγκαίο.

Οι φωτογραφίες με το δέντρο που θα είναι ακόμα και αλλοπρόσαλλο θα δημιουργήσουν υπέροχες αναμνήσεις και γέλιο στο διηνεκές! Συνεπώς πάμε να δούμε τί μπορούμε να κάνουμε ώστε αυτή η εμπειρία να μας μείνει αξέχαστη.

Εν αρχή ην η μουσική!

Δεν γίνεται να αρχίσει αυτή η διαδικασία χωρίς να έχετε επιλέξει την κατάλληλη μουσική. Μπορείτε να κάνετε μια λίστα με αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια, αλλά και με παιδικά χριστουγεννιάτικα που θα συνοδεύει το στόλισμα και θα δώσει τον απαραίτητο εορταστικό τόνο στην περίσταση. Θα έχετε ήδη μπει στο κλίμα. Για τους πιο “ζεν” προτείνω να πατήσετε στο youtube “Christmas Jazz” αν δεν θέλετε τα τραγούδια να σας αποσπούν την προσοχή.

Επιλέξτε το θέμα

Καθορίστε ένα θέμα για το δέντρο σας. Μπορεί να είναι κάτι προσωπικό για το παιδί, όπως αγαπημένα του χρώματα ή αγαπημένα θέματα όπως ήρωες παραμυθιών, παιδικών ή οτιδήποτε εκείνα λατρεύουν. Ήδη τους έχετε δώσει τη μπαγκέτα και χαίρονται τη διαδικασία.

Φτιάξτε στολίδια

Κατασκευάστε μαζί χειροτεχνίες που θα χρησιμοποιηθούν για τον στολισμό. Μπορείτε να φτιάξετε χειροποίητα στολίδια, κατασκευές με χαρτί ή ακόμα και να βάψετε κούκλες και αγαπημένα τους αντικείμενα. Μπορεί να γίνει λίγο αστείο, κάντε το, αλλά μην το παρακάνετε. Στην τελική υπάρχει και η πίσω πλευρά του δέντρου.

Τοποθέτηση στολιδιών

Παρακινείστε το παιδί σας να συμμετέχει σε κάθε βήμα, από την επιλογή και την τοποθέτηση των στολιδιών μέχρι τη δημιουργία μιας ισορροπημένης και όμορφης σύνθεσης. Πχ οι μεγάλες μπάλες κάτω, οι μικρές πάνω. Μην επιμείνετε πολύ γιατί μπορεί να έχει και το αντίθετο αποτέλεσμα και να θέλουν να βάλουν τις μεγάλες μπάλες ψηλά.

Κάντε τους πρωταγωνιστές

Διοργανώστε μια μικρή τελετή για το άναμμα των λαμπιονιών. Αφήστε το παιδί σας να κάνει το πρώτο άναμμα, δημιουργώντας έτσι μια ιδιαίτερη στιγμή. Εννοείται το αστέρι θα το βάλει εκείνο! Αν έχετε παραπάνω από ένα παιδιά, αναλάβετε εσείς το αστέρι που είναι ένα και δώστε τους άλλες αρμοδιότητες. Δεν θέλετε το τέλος της όμορφης διαδικασίας να καταλήξει σε κλάματα.

Με αυτούς τους απλούς, αλλά αγαπημένους τρόπους, η εμπειρία του στολισμού του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με το παιδί σας θα είναι αξέχαστη. Ας ζήσετε μαζί τον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων και ας δημιουργήσετε ανεξίτηλες αναμνήσεις.