Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει τις δηλώσεις της τραγουδίστριας Καίτης Γαρμπή στην εκπομπή «Fay’s Time» και τις ηρωικές προσπάθειες των πιλότων των Canadair που σβήνουν τις φωτιές

Δεν έχω να πω πολλά σήμερα. Θέλω να σταθώ σε δύο επίκαιρα θέματα που θα μας απασχολήσουν. Πρέπει να μας απασχολήσουν και να μας περάσουν ένα μήνυμα. Χάρηκα πολύ για μια ακόμα δήλωση της μεγάλης τραγουδίστριας Καίτης Γαρμπή. Τυγχάνει να την γνωρίζω και προσωπικά από τις εκπομπές μου και πάντα είχα την καλύτερη εντύπωση. Θυμάμαι ότι και στο ραδιοφωνικό στούντιο που την είχα φιλοξενήσει, δεν είχε κανένα πρόβλημα να μιλάει για όλα, αλλά και με θαυμαστές της στο τηλέφωνο.

Η Καίτη Γαρμπή πρόσφατα δήλωσε ότι “Νιώθω την ανάγκη να παίρνω θέση για όσα γίνονται στην κοινωνία, δεν φοβήθηκα μήπως βλάψω την καριέρα μου”. Όλα αυτά σε μια ωραία συνέντευξη στην εκπομπή «Fay’s Time». Ήταν το καλύτερο μήνυμα προς όλους μας. Και ειδικά προς τους συναδέλφους της σε όλη την σόου μπιζ. Που φοβούνται να πάρουν θέση για οτιδήποτε, μην “χαρακτηριστούν”. Αυτό όμως φοβίζει και τον απλό πολίτη και τον κάνει διστακτικό. Μια κοινωνία όπου κανείς δεν μιλά για τα κακώς κείμενα, καταρρέει…εκ των έσω.

Συνεπώς όλοι θα έπρεπε να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Καίτης και να έχουν άποψη. Να την καταθέτουν κιόλας. Η Καίτη έχει πάρει θέση πολλές φορές για πολλά θέματα. Άλλος θα συμφωνήσει, άλλος όχι. Η διαφωνία είναι η αρχή του διαλόγου και της παραγωγικής και γόνιμης σκέψης. Της εξέλιξης, επίσης. Η Καίτη δίνει θάρρος με τις δηλώσεις της και στον απλό πολίτη αλλά και στους διάσημους, που ο κόσμος θέλει την άποψή τους, γιατί με αυτούς ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό. Αν δεν μιλάει κανείς, είναι σαν να είναι όλα τέλεια!

Οι αφανείς ήρωες των αιθέρων

Πάμε και στο άλλο που ήθελα να πω. Χάθηκε ο κόσμος να κάνουμε όλοι ένα ποστ για τους ήρωες πιλότους των καναντέρ μας π.χ., που είναι και επίκαιρο θέμα λόγω των πυρκαγιών; Για αυτά τα παιδιά που βγάζουν λίγα χρήματα παραπάνω, από μια δουλειά του ποδαριού; Rισκάροντας την ζωή τους με παλιά αεροπλάνα, που νομίζω δεν έχουν καν κλιματισμό. Που αναγκάζονται να μπαίνουν μέσα στον καπνό, λίγα μέτρα πάνω από σπίτια και δάση και καλώδια, για να πιάσουν τόπο οι ρίψεις νερού και να σβήσουν οι πυρκαγιές! Σώζοντας ζωές, περιουσίες, το μέλλον μας, το πράσινο δηλαδή.

Μια βαθιά υπόκλιση. Θα ήθελα να δω. Μια ηθική επιβράβευση απ’ όλους μας με ένα ποστ έστω. Ας διακόψουν λίγο και όσοι χαριεντίζονται ποστάροντας τη χλιδάτη ζωή τους. Δεν θα τους χαλάσει το χαϊλίκι. Άλλωστε αν δεν είχαμε τους πιλότους μας (αλλά και όσους είναι στην διαδικασία που απαιτείται για να είναι έτοιμα τα καναντέρ) τους ήρωες αυτούς, δεν θα είχαμε και πράσινο για διασκέδαση!

Ας τους τιμήσουμε λοιπόν. Πολύ θα ήθελα να μαζεύονταν και μερικές δωρεές από τους πλούσιους και κατέχοντες, για να έχουν τα παιδιά αυτά ένα μπόνους στο τέλος της σεζόν και των φωτιών. Για να πάνε με την οικογένεια ή τους οικείους τους ένα ταξιδάκι, ως ευχαριστώ από όλους μας. Για τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας φροντίζουν. Κάτω από αντίξοες συνθήκες και με κίνδυνο της ζωής τους…