Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης επτά από τους δώδεκα κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Τουλάχιστον 19 χρόνια σε καθέναν από τους υπόλοιπους πέντε.
Την απόφασή του ανακοίνωσε την Τετάρτη (13/7) το δικαστήριο για την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του άτυχου 19χρονου τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.
Η πρόταση της εισαγγελέως έγινε αποδεκτή και κατά αυτόν τον τρόπο καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη οι επτά από τους δώδεκα κατηγορούμενους. Στους υπόλοιπους πέντε επιβλήθηκαν ποινές που ξεπερνούν τα 19 χρόνια.
Αναλυτικά οι ποινές:
- Στον 1ο κατηγορούμενο 27 έτη φυλάκισης, εκτιτέα τα 20
- Στον 2ο κατηγορούμενο ισόβια και επιπλέον 20 έτη φυλάκισης
- Στον 3ο κατηγορούμενο ισόβια και επιπλέον 18 έτη φυλάκισης
- Στον 4ο κατηγορούμενο ισόβια και επιπλέον 18 έτη φυλάκισης
- Στον 5ο κατηγορούμενο 24 έτη φυλάκισης, εκτιτέα τα 20
- Στον 6ο κατηγορούμενο 20 έτη φυλάκισης
- Στον 7ο κατηγορούμενο ισόβια και επιπλέον 20 έτη φυλάκισης
- Στον 8ο κατηγορούμενο 19 έτη φυλάκισης
- Στον 9ο κατηγορούμενο ισόβια και επιπλέον 20 έτη φυλάκισης
- Στον 10ο κατηγορούμενο ισόβια και επιπλέον 22 έτη φυλάκισης, εκτιτέα τα 20
- Στον 11ο κατηγορούμενο ισόβια και επιπλέον 20 έτη φυλάκισης
- Στον 12ο κατηγορούμενο 22 έτη φυλάκισης, εκτιτέα τα 20.
Σε όλους τους κατηγορούμενος επιβλήθηκαν και χρηματικές ποινές και πέντε χρόνια απαγόρευσης παρακολούθησης όλων των αγώνων του ΠΑΟΚ σε όλα τα αθλήματα.
Οι ποινές είναι εφέσιμες, αλλά εφέσεις δεν θα έχουν αναστέλλουσα δύναμη.
Δικαιωμένοι οι γονείς του Άλκη
Την ηθική δικαίωσή τους για την απόφαση του δικαστηρίου εξέφρασαν και οι γονείς του του Άλκη Καμπανού, κατά την έξοδό τους από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
«Ευχαριστούμε την ελληνική δικαιοσύνη. Ήταν μια μεγάλη ηθική δικαίωση για την οικογένεια μας, αλλά το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω», υπογράμμισε η μητέρα του Άλκη, Μελίνα Κακουλίδου, ενώ ο πατέρας του, Αριστείδης Καμπανός, ευχαρίστησε τη δικαιοσύνη, τον κόσμο που τους συμπαραστάθηκε και τους δικηγόρους της οικογένειας. Παράλληλα, συμπλήρωσε: «Υπήρξαν πολλές δύσκολες στιγμές μέσα στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια που κατέθεταν κυρίως οι ιατροδικαστές. Προσπαθούσα να κρατήσω την ψυχραιμία μου, μαζί με τη σύζυγό μου που μου συμπαραστάθηκε όλο αυτό το διάστημα. Νομίζω ότι επήλθε δικαίωση μετά την απόφαση του δικαστηρίου. Δε θέλαμε την εξόντωση των δολοφόνων του Άλκη. Επιθυμούσαμε δικαιοσύνη. Υπήρξε έγκλημα και υπήρξε τιμωρία».