Θετική η πρόταση να μην νοικιάζονται με Airbnb ακίνητα με Golden Visa – Τα €36 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης ωφελούν όλη την κοινωνία

Οι αλλαγές που εξετάζει η κυβέρνηση για την Golden Visa σε περιοχές που αντιμετωπίζουν οικιστική πίεση – αστικά κέντρα και νησιά – κυριάρχησε στην απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ερώτηση για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης μετά από ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στην Βουλή στην «Ώρα του πρωθυπουργού».

Όπως είπε ενδεικτικά ο πρωθυπουργός το όριο στις περιοχές με αυξημένη οικιστική πίεση θα μπορούσε να φτάσει και τα 800.000 ευρώ ενώ αντίθετα θα μπορούσε να συζητηθεί το όριο των 250.000 ευρώ για τις περιοχές που βρίσκονται στο άλλο άκρο όπως π.χ. η Πέλλα ή η Κοζάνη.

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε επίσης θετικός στην πρόταση να υπάρξει ρύθμιση ώστε τα ακίνητα που αγοράζονται με Golden Visa να διατίθενται μόνο για μακροχρόνια μίσθωση ή για ιδιοκατοίκηση και όχι για βραχυχρόνια μίσθωση.

Εκδήλωση ΕΛΚ στην Αθήνα – Μητσοτάκης: Θέλουμε να δημιουργήσουμε 200.000 νέες θέσεις εργασίας – Γι’ αυτό και ονομάσαμε το σχέδιο «Ελλάδα 2.0

Τη δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας, έθεσε ως στόχο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση της ΝΔ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) με τίτλο «Ο Δρόμος προς την Ανάκαμψη».

Ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε συζήτηση στο πλαίσιο εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν η Νέα Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, με συνομιλητές τον πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς και τον πρόεδρο του ΕΛΚ και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ και πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας «Προϋπολογισμός και Διαρθρωτικές Πολιτικές», Ζίγκφριντ Μουρεσάν.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε 200.000 νέες θέσεις εργασίας. Γι’ αυτό και ονομάσαμε το σχέδιο “Ελλάδα 2.0″», είπε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως ήταν ένα από τα πρώτα σχέδια που εγκρίθηκαν, αλλά και πως απαιτήθηκε προηγουμένως μεγάλη προσπάθεια «για να καταλήξουμε πράγματι σε ένα πολύ λεπτομερές σχέδιο που συνδύαζε επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις και το οποίο υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης δεν αξιοποιούνται μόνο από λίγες μεγάλες εταιρείες, αλλά παρουσιάζονται οφέλη για όλη την κοινωνία, όπως για παράδειγμα μέσω της αναβάθμισης των υποδομών στον τομέα της Υγείας» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Ανέφερε ακόμη ότι «τα 36 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης αντιστοιχούν σε περίπου 18% του ελληνικού ΑΕΠ, τα οποία κατευθύνονται σε πολλούς τομείς της Οικονομίας».