Για 10η ημέρα μαίνεται η φωτιά στον Έβρο, με την Πυροσβεστική να ανησυχεί για τους ανέμους, που πνέουν στην περιοχή.

Για ακόμα μία νύχτα οι κατασβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, το οποίο έχει μήκος 10 χιλιομέτρων, με πολλές διάσπαρτες εστίες. Τα πιο ενεργά από αυτά είναι στη Δαδιά, τον Κοτρωνιά και από τις Τρεις Βρύσες ως τη Λευκίμμη.

Την Πυροσβεστική προβληματίζουν οι προβλέψεις για αλλαγή κατεύθυνσης των ανέμων, κάτι που μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση. «Με την αλλαγή του ανέμου θα υπάρχει μεγάλη μάχη πάνω από την Κοτρωνιά στην κορυφογραμμή που υπάρχει», υπογράμμισε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπός της, Γιάννης Αρτοποιός.

Στη Ροδόπη το μέτωπο που απασχολεί τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, είναι μεταξύ της περιοχής Κασσιτερά και Κίρκη.

Συνολικά, στον Έβρο επιχειρούν 295 πυροσβέστες με 85 οχήματα, ενώ θα υπάρξει υποστήριξη και από εναέρια μέσα.

Εντός της ημέρας αναμένεται να μεταβεί στον Έβρο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, που συμμετέχει σε κλιμάκιο κυβερνητικών στελεχών για να πραγματοποιηθεί αυτοψία στις πληγείσες από τις φωτιές περιοχές. Επικεφαλής θα είναι ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, και μαζί του οι Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος και ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης.