Μαίνεται και σήμερα Πέμπτη (24/8) το πύρινο μέτωπο στην Πάρνηθα, που είχε ξεσπάσει το πρωί της Τρίτης στη Φυλή. Η φωτιά έχει κατεύθυνση τα ενδότερα του Εθνικού Δρυμού, ενώ πολλοί οικισμοί έχουν εκκενωθεί και σε αρκετούς οι κάτοικοι βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να φύγουν.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής (260 πυροσβέστες με 77 οχήματα) και εθελοντές, με τη συνδρομή της Αστυνομίας και των μηχανημάτων του Στρατού και των ΟΤΑ προσπαθούν να την περιορίσουν και από τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα (6 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα). Τα ξημερώματα υπήρξε νέα αναζωπύρωση πάνω από τον οικισμό της Αγίας Παρασκευής, με τους κατοίκους της περιοχής και του Αγίου Νικολάου να λαμβάνουν μήνυμα από το 112 για εκκένωση, ενώ μήνυμα για να είναι σε ετοιμότητα εκκένωσης έλαβαν και οι κάτοικοι των περιοχών Θρακομακεδόνες, Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου.

«Η φωτιά είναι αυτή τη στιγμή ανάμεσα στα σπίτια που βρίσκονται στους πρόποδες Πάρνηθας και μέχρι τη λεωφόρο Πάρνηθος, αλλά προς το κομμάτι του βουνού», σημείωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

 Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

Στη λεωφόρο Πάρνηθος με την οδό Μπόσκιζα,

Στην οδό Φιλίας των Λαών προς Κατασκηνώσεις

Στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή από την οδό Θρακομακεδόνων

Στην οδό Πάρνηθος από την οδό Θρακομακεδόνων

Στη λεωφόρο Κύμης από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ολυμπιακό Χωριο

Στη λεωφόρο Κύμης από οδό Αντιόχου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θρακομακεδόνες

Στην οδό Θρακομακεδόνων από το ύψος της οδού Μπόσκιζα

Εν τω μεταξύ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Φυλής, από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγία Κανάλα.