O Σωτήρης Γεωργίου γράφει για το «αποστειρωμένο περιβάλλον» των «άριστων» που δεν κάηκε σε αντίθεση με αυτό του… λαουτζίκου

Βαρέθηκα να ζω σε μια κοινωνία – και ένα κράτος – και να ακούω συνέχεια για αρίστους, όπως έλεγε ο πρωθυπουργός πριν μερικά χρόνια και να βλέπω μόνο αποτυχίες σε όλα τα επίπεδα. Μεγάλο θέμα αυτό, στο οποίο θα επανέλθω κάποια στιγμή για το ποια είναι και ποια θα πρέπει να είναι τα κριτήρια για τις προσλήψεις ανθρώπων σε νευραλγικές θέσεις της καθημερινότητας. Εδώ και χρόνια – και εγώ ο ίδιος ακόμα σε εκπομπές μου – αναφερόμουν στον πιθανό ασύμμετρο πόλεμο που βρίσκεται η χώρα μας με συμφέροντα τοπικά ή εξωτερικά. Στην Ελλάδα του φραπέ και του καναπέ σε βαφτίζουν περίεργο και συνομωσιολόγο επειδή οι άλλοι μάλλον βαριούνται να βάλουν το μυαλό τους να σκεφτεί. Όταν το κακό χτυπήσει την πόρτα όλοι αίφνης …ξυπνάνε και προσγειώνονται στην πραγματικότητα αφού πρώτα όμως δίπλα τους, έχει έρθει ήδη η καταστροφή.

Κάπως έτσι εμφανίστηκε και ο κ. Κικίλιας να πει για τους πολλούς εμπρησμούς. Και επειδή προφανώς δεν ξυπνάνε καμιά 20αριά κάθε μέρα να πούμε πάμε να βάλουμε μια φωτιά για τον χαβαλέ, υπάρχει από πίσω μεγάλο ζήτημα για τους ηθικούς αυτουργούς. Σε μια χώρα που ο εμπρηστής όμως, σπανίως μπαίνει στην φυλακή(!), τι περιμένετε; Η παραδοχή των εμπρησμών που μαρτυρά με βάση την έκτασή τους, κάτι το οποίο παραδέχθηκε και η κυβέρνηση, σχέδιο κάποιων συγκεκριμένων ομάδων, καταδεικνύει και την ανικανότητα και αυτής -όπως και όλων ανεξαιρέτως-της κυβέρνησης στο επίπεδο της πρόληψης

Δυστυχώς οι …άριστοι δεν έχουν αυτιά και μάτια και αίσθηση της πιάτσας και στο ξύλινο και αποστειρωμένο περιβάλλον που μένουν, δεν μπορούν να δουν πίσω από την κουρτίνα. Όταν, όπως λέγαμε, έπρεπε να έχουν ενεργοποιηθεί στρατός και μυστικές υπηρεσίες και να έχουν γίνει αμέτρητες κινήσεις υποδομών. Προφανώς και αυτή η κυβέρνηση είχε άλλες προτεραιότητες.

Έχουν καεί ήδη πάνω από 1,2εκ στρέμματα και είναι σαν μην πέρασε μια μέρα. Λογικό καθώς οι κυβερνώντες δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα με τους μισθούς που έχουν και τις σπιταρόνες τους και τις διακοπάρες τους. Ο λαουτζίκος όμως την έκατσε που λέμε. Και αυξήσεις τιμών θα έρθουν και έλλειψη προϊόντων και προβλήματα υγείας μακροπρόθεσμα από την καταστροφή του οικοσυστήματος και ειδικά στην Αττική που κάποτε φημίζονταν για αυτό!

Ας τελειώνει το παραμύθι με τους αρίστους και τους ειδικούς λοιπόν. Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς σε κάτι που περίμενε κιόλας και δεν κινείται φύλλο, προφανώς καθήμενη στην πανηγυρική της επανεκλογή. Μόνο που δεν έλαβε 41% για να παρακολουθεί και αυτή όπως και εμείς.

*Ένα τεράστιο ευχαριστώ και πάλι σε όσους συνδράμουν στην μάχη κατά της λαίλαπας και φυσικά και στους εθελοντές που δεν πληρώνονται γι’ αυτό, πληρώνουν και από την τσέπη τους μάλιστα. Και είναι η ελπίδα της κοινωνίας !