Επιπλέον, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα υποβολής καταγγελίας αναφορικά με κακοτεχνίες κατά την εκτέλεση των εργασιών – Τα 2000 έφτασαν τα νέα δέντρα στον λόφο
Μια νέα πλατφόρμα για καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση τέθηκε στη διάθεση των δημοτών της Αθήνας. Πρόκειται για το Πληροφοριακό Σύστημα Αδειών Τομής και Εκσκαφής Κοινόχρηστων Χώρων και η πλατφόρμα του tomes.cityofathens.gr προσφέρει έναν εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο υποβολής αιτήσεων για άδειες τομής και εκσκαφής, διεκπεραιώνοντας γρήγορα και αποδοτικά αιτήματα επιχειρήσεων, οργανισμών και εργολαβιών. Επιπλέον, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα υποβολής καταγγελίας αναφορικά με κακοτεχνίες κατά την εκτέλεση των εργασιών.
Στην πλατφόρμα, που υλοποιήθηκε από τη ΔΑΕΜ ΑΕ για λογαριασμό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, φορείς και εταιρίες που δραστηριοποιούνται εντός των διοικητικών ορίων μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για:
- Άδεια τομής και εκσκαφής για την εκτέλεση έργου
- Παράταση ισχύος άδειας τομής και εκσκαφής
- Επανέκδοση άδειας τομής ή εκσκαφής
- Άδεια τομής και εκσκαφής για εγκατάσταση οπτικής ίνας
- Άδεια τομής και εκσκαφής για αποκατάσταση βλάβης
- Επιστροφή Εγγυητικής Επιστολής
H παρουσίαση της πλατφόρμας πραγματοποιήθηκε από τον αντιδήμαρχο Υποδομών Ανδρέα Γραμματικογιάννη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΑΕΜ Λάζαρο Καραούλη.
«Το Πληροφοριακό Σύστημα Αδειών Τομής και Εκσκαφής Κοινόχρηστων Χώρων, είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την ΔΑΕΜ ΑΕ, που αποτελεί ορόσημο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των δημοτικών υπηρεσιών της Αθήνας. Διασφαλίζουμε την ταχύτερη και ορθότερη εξυπηρέτηση των διαδικασιών, ενισχύοντας παράλληλα, την αποτελεσματικότητα και τη διαφάνεια. Κατά αυτό τον τρόπο, βελτιώνουμε την καθημερινότητά μας, συμβάλλουμε στην οργάνωση και αναβάθμιση της πόλης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γραμματικογιάννης, ενώ ο κ. Καραούλης τόνισε: «Με τη νέα πλατφόρμα ανοίγουμε τον δρόμο για την ολοκλήρωση της ψηφιακής επικοινωνίας στον Δήμο Αθηναίων, όχι μόνο με τους πολίτες, αλλά και με δημόσιους φορείς και μεγάλες επιχειρήσεις. Τα δεδομένα που αποτυπώνονται στο πληροφοριακό σύστημα, παρέχουν στους χρήστες μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης και της προόδου των έργων. Φυσικά και νομικά πρόσωπα, αλλά και οργανισμοί κοινής ωφέλειας, υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά. Επιλέγουν το σημείο εργασίας σε διαδραστικό χάρτη και στη συνέχεια έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της αίτησής τους σε πραγματικό χρόνο».
Ο Λόφος του Λυκαβηττού πρασινίζει κι άλλο
Περισσότερα από 50 νέα δέντρα και θάμνοι φυτεύτηκαν στον ιστορικό λόφο της Αθήνας, εμβληματικό σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό της πόλης μας, φτάνοντας ήδη τα 2.000 νέα δέντρα. Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Γιώργος Αποστολόπουλος σημείωσε “συνεχίζουμε μέχρι να πετύχουμε το στόχο της φύτευσης 5.000 δέντρων μέσα στο 2024!”
Το θέατρο του Λυκαβηττού, ετοιμάζεται να ανοίξει και πάλι τις πόρτες του και να πλημμυρίσει την κορυφή του λόφου με μουσική, χαμόγελα και ονειρεμένες θερινές νύχτες. Ο Δήμος Αθηναίων έως τότε, θα πρασινίζει το γκρίζο!
Εδώ το 1ο μέρος του φετινού προγράμματος