Οι εργασίες διευθέτησης του ρέματος Κόρμπι αφορούν στην ασφαλή διοχέτευση της απορροής των υδάτων στη θάλασσα, επί της κοίτης του ρέματος σε μήκος 2.900m, από την Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου έως την εκβολή

Ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης δύο σημαντικών έργων στο Δήμο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης είχε κατά την επίσκεψη του στα εργοτάξια διευθέτησης του Ρέματος Κόρμπι και αποκατάστασης του αγωγού όμβριων στο Καβούρι, ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης συνοδευόμενος από το δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

Ο κ. Κωνσταντέλλος ευχαρίστησε την Περιφέρεια για την συμβολή της στην υπέρβαση των προβλημάτων για την υλοποίηση του έργου και τον ορισμό αναδόχου και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση των εργασιών στο ρέμα Κόρμπι σε 18-24 μήνες, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε: «Μετά τη διασφάλιση της χρηματοδότησης με την πρόσφατη απόφαση πράξης ένταξης του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ”Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020” του ΥΜΕΠΕΡΑΑ, ύψους 24 εκατ. ευρώ, το έργο έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης. Πρόκειται για ένα αντιπλημμυρικό έργο μέγιστης προτεραιότητας και από τα σημαντικότερα στην Αττική το οποίο σε συνεργασία και με το Δήμο ΒΒΒ και προσωπικά με τον δήμαρχο Γ. Κωνσταντέλλο, μπαίνει σε φάση ολοκλήρωσης».

Οι εργασίες διευθέτησης του ρέματος Κόρμπι αφορούν στην ασφαλή διοχέτευση της απορροής των υδάτων στη θάλασσα, επί της κοίτης του ρέματος σε μήκος 2.900m, από την Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου έως την εκβολή. Το ρέμα παρουσιάζει έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και διέρχεται κατοικημένη περιοχή, με έντονο οικιστικό ενδιαφέρον και γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης που καθιστά επιβεβλημένη την ανάγκη άμεσης διευθέτησης του. Με το έργο θα επιλυθεί και το πρόβλημα των πλημμυρικών φαινομένων στη Λ. Σουνίου καθώς περνά εγκάρσια από το ρέμα, στο σημείο της εκβολής του στη θάλασσα. Με την διευθέτηση, το νερό θα διέρχεται απρόσκοπτα κάτω από τη Λ. Σουνίου και θα καταλήγει στο φυσικό αποδέκτη του, που είναι η θάλασσα.

Αναφορικά με την αποκατάσταση του αγωγού στο Καβούρι, πρόκειται για διπλό κλειστό συλλεκτήρα ομβρίων από τον οποίο απαιτείται απομάκρυνση των υλικών έμφραξης, τόσο στο χερσαίο τμήμα όσο και στο ύφαλο παράκτιο έργο εκβολής του, καθώς το τελευταίο τμήμα διαστάσεων 35×140 με βύθιση του πυθμένα κατά 1,80μ. κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας επιτρέπει τη συσσώρευση θαλάσσιων υλικών στο εσωτερικό του.