Ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα της πρόσβασης αφού η μετακίνηση στην Δάφνη και τον Υμηττό, είναι εξαιρετικά δύσκολη, με στενά πεζοδρόμια, εμπόδια και παγίδες παντού
Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Μπουζιάνη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού, Γιώργος Δαουλάρης, πραγματοποίησε εκδήλωση για το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα της προσβασιμότητας.
«Ένας Δήμος που σέβεται τον δημότη του, οφείλει να παρέχει σε όλους τους κατοίκους δυνατότητα εύκολης κίνησης μέσα στην πόλη» τόνισε στην αρχή της ομιλίας του.
Το ζήτημα της πρόσβασης έχει ψηλά στην ατζέντα του ο υπ. Δήμαρχος, αφού η μετακίνηση στην πόλη, στην Δάφνη και τον Υμηττό, είναι εξαιρετικά δύσκολη, με στενά πεζοδρόμια, εμπόδια και παγίδες παντού. Όλα αυτά, είναι αποτέλεσμα του ανύπαρκτου σχεδιασμού και της ελλιπούς οργάνωσης από τη μεριά των διοικήσεων του Δήμου, εδώ και πολλά χρόνια.
Στην, ομολογουμένως, εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση συμμετείχαν προσωπικότητες από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, όπως ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ο πρώην Δήμαρχος Ταύρου και υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος Δ. Σούτος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Ν. Σμύρνης Πολύδωρος Συρίγος, οι Δημ. Σύμβουλοι Δάφνης-Υμηττού Κ. Ρούσσου και Ν. Ντίνος, καθώς και πολλοί υποψήφιοι Δημ. Σύμβουλοι της παράταξης Δάφνη-Υμηττός Πόλη Φωτεινή και Περιφερειακοί Σύμβουλοι αλλά και κάτοικοι της περιοχής. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος Χρήστος Σούτος και εισηγητές ήταν ο Γ.Γ. του ΠΑ.Σ.ΠΑ. και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στον Δυτικό Τομέα Αθηνών με τον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού, Χρηστάκης Γεώργιος, ο Αντιπρόεδρος του ΠΑ.Σ.ΠΑ. και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο της Αθήνας, Βαγγέλης Ξυδέας, καθώς και από τον χώρο του αθλητισμού, ο αθλητής της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο Π.Α.Σ.Κ.Α., Νίκος Κουτρούλης.
Μέσα από τη συζήτηση που έγινε μεταξύ των ομιλητών αλλά και του κόσμου που συμμετείχε, προέκυψε το συμπέρασμα πως εξαιτίας της ελλιπούς πρόνοιας του κράτους και της Αυτοδιοίκησης απέναντι στους ανθρώπους με προβλήματα κινητικότητας, οι πολίτες προσπαθούν πολλές φορές με κίνδυνο της ζωής τους να προσαρμοστούν στα δεδομένα εγκατάλειψης των αστικών δομών. Γονείς με καρότσια, ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, άνθρωποι με κινητικά -χρόνια ή προσωρινά- προβλήματα, έχουν αφεθεί στην τύχη τους.