Ένα τουριστικό προϊόν που μαγνητίζει το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων τουριστών

Ξύλινα πολυτελή σπιτάκια σκαρφαλωμένα σε κορμούς αιωνόβιων δέντρων, που μοιάζουν να έχουν βγει από παραμύθι, αποτελούν ένα νέο τουριστικό προϊόν που έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον όλων όσοι επιζητούν μια διαφορετική εμπειρία. Πρόκειται για τα γνωστά σε όλους μας δεντρόσπιτα, που βρίσκονται κρυμμένα μέσα στη φύση, εκπληρώνουν παιδικά όνειρα και παρέχουν την απόλυτη εμπειρία διαμονής, προσφέροντας απλόχερα τη δυνατότητα απόδρασης από την πραγματικότητα της καθημερινότητας.

Στην Ελλάδα, αυτό το είδος του τουρισμού είναι μεν σε πρώιμο στάδιο, αλλά ήδη το επιλέγουν πολλοί εγχώριοι και ξένοι ταξιδιώτες. Αρκεί μια αναζήτηση σε πλατφόρμες ενοικίασης καταλυμάτων για να εξασφαλίσει κανείς τη διαμονή του σε ένα από τα δεντρόσπιτα που εντοπίζονται σε βόρεια Ελλάδα, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κρήτη και Πελοπόννησο.

Το δεντρόσπιτο που «ξεφύτρωσε» στην Αγραμάδα Χαλκιδικής ως …καταφύγιο παιδικών ονείρων.

Ένα τέτοιο δεντρόσπιτο έχουν δημιουργήσει δυο αδέλφια στην Αγραμάδα Χαλκιδικής, που βρίσκεται στο 4ο χιλιόμετρο της διαδρομής Παλαιοχωρίου- Αγίου Νικολάου.

Ήταν το 2000, όταν ο 12χρονος τότε Γιώργος Μοσχόπουλος μαζί με τον πατέρα του και τον αδερφό του Βασίλη Μοσχόπουλο, έβαλαν μπρος την κατασκευή ενός δεντρόσπιτου, το οποίο άρχισε να υποδέχεται τουρίστες την Άνοιξη του 2018.

Χιλιάδες οι επισκέπτες – Δύο από φέτος τα δεντρόσπιτα

Σε χιλιάδες ανέρχονται μέχρι σήμερα οι επισκέπτες στο δεντρόσπιτο Αγραμάδας, το οποίο λειτουργεί 12 μήνες τον χρόνο, είναι χτισμένο σε ύψος τριών μέτρων ανάμεσα σε δύο βελανιδιές και τρεις κουκουναριές και μπορεί να υποδεχθεί δύο ενήλικες.

Στο μεταξύ, από φέτος λειτουργεί και το δεύτερο δεντρόσπιτο που κατασκεύασε η οικογένεια Μοσχόπουλου στο δάσος με τις βελανιδιές της Αγραμάδας. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 2,80 μέτρων από το έδαφος ανάμεσα σε…πολλά δέντρα, είναι δίχωρο και μπορεί να υποδεχθεί έως και τέσσερις ενήλικες.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, για κάθε κράτηση που γίνεται δωρίζουν ένα ευρώ σε Καταφύγιο Άγριων Ζώων στην Χαλκιδική, αξιοποιούν την ηλιακή ενέργεια, χρησιμοποιούν έως και 42% λιγότερη ενέργεια από συμβατικά κτίρια για την θέρμανση των εγκαταστάσεών, αντλούν νερό από δικές τους πηγές, έχουμν φορτιστή ηλεκτρικού αυτοκινήτου, δεν χρησιμοποιούν υλικά μιας χρήσης και δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην ανακύκλωση.

Στα δεντρόσπιτα της οικογένειας Μοσχόπουλου στην Αγραμάδα Χαλκιδικής έχουν γίνει αφιερώματα στους μεγαλύτερους οδηγούς Glamping στον κόσμο. Συγκεκριμένα, το πρώτο έγινε το 2019 στον οδηγό Glamping της Γερμανίας και το δεύτερο φέτος σε αυτόν της Αμερικής.