Παρουσιάστηκε το σχέδιο για το Πρότυπο Αυτοδιοικητικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας του ΣΠΑΥ, τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν την άνοιξη

Με δεκαπέντε νέα πυροσβεστικά οχήματα ενισχύθηκαν οι δήμοι του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπτυξη του Υμηττού (ΣΠΑΥ), καθώς και οι εθελοντικές ομάδες των δήμων. Η προμήθεια των οχημάτων έγινε μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Στην τελετή παραλαβής των οχημάτων, που πραγματοποιήθηκε στην Αργυρούπολη, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης και επίτιμος πρόεδρος του ΣΠΑΥ Νίκος Χαρδαλιάς, πρώην υπουργοί και εκπρόσωποι των κομμάτων, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος και οι δήμαρχοι των δήμων-μελών του ΣΠΑΥ.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε το σχέδιο για το Πρότυπο Αυτοδιοικητικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας του ΣΠΑΥ, τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν την άνοιξη.

«Νιώθω βαθύτατα συγκινημένος γιατί υπήρξαμε συνεπείς, ακριβείς και φερέγγυοι σε ό,τι υποσχεθήκαμε και καταφέραμε ο ΣΠΑΥ να είναι ένα μοντέλο αυτοδιοικητικής συνεργασίας, πρόληψης και πολιτικής προστασίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.