Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ στο συλλαλητήριο έλαβαν μέρος περίπου 2500 άτομα

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:30 το συλλαλητήριο φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ στο συλλαλητήριο έλαβαν μέρος περίπου 2500 άτομα.

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας καθως αρθηκαν όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ήταν σε ισχύ λόγω του συλλαλητηρίου.

Τέλος, ολοκληρώθηκε και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο Σύνταγμα περίπου 500 μελισσοκόμοι από όλη την Έλλαδα.

Νωρίτερα είχαν κλείσει η Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Από τις 08:00 το πρωί διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας μελισσοκόμοι πραγματοποιώντας πανελλαδική κινητοποίηση. Οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν απέναντι από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με καπνιστήρια στα χέρια.

Το συλλαλητήριο, το οποίο είχε προγραμματισθεί να ξεκινήσει στις 12:00 πραγματοποιήθηκε ενόψει της κατάθεσης στις 7 Μαρτίου στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη λειτουργία των μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Το Υπουργείο Παιδείας έθεσε στις 8 Φεβρουαρίου σε δημόσια διαβούλευση 10 ημερών το πολυνομοσχέδιο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου –Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων».

Επίσης, το πρωί στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), στάση εργασίας στην Αττική έως τις 3 μ.μ. και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια με πανελλαδική συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη, καθώς και «Πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας– ΕΚΑΒ» προς το υπουργείο Υγείας..

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας. Οι υγειονομικοί διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις, προσλήψεις προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ενώ ταυτόχρονα δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι στη λειτουργία των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων.