Δύσκολες τις επόμενες ημέρες χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις πυρκαγιές που πλήττουν αρκετές περιοχές της Ελλάδας, στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο το πρωί της Τρίτης (25/7). «Ελπίζω ότι οι συνθήκες θα βοηθήσουν περισσότερο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της ανθρώπινης ζωής και το γεγονός ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες και επισήμανε ότι οι επιχειρήσεις για την απομάκρυνση ανθρώπων από τις περιοχές της φωτιάς ήταν επιτυχείς.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Έχουμε μπροστά μας ακόμα ένα δύσκολο καλοκαίρι. Όπως είπα και στη Βουλή μπορεί τώρα να διαθέτουμε περισσότερα μέσα, περισσότερο έμψυχο δυναμικό και καλύτερη προετοιμασία όμως ξέρουμε είναι ότι η μάχη είναι δύσκολη.

Τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα με υψηλότερες θερμοκρασίες, ισχυρούς ανέμους, ξηρασία.

Στην αναμέτρηση αυτή είναι σημαντικό ότι δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες. Οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης ήταν επιτυχείς ειδικά στη Ρόδο όπου οργανώθηκε η απομάκρυνση των πολιτών με πολύ μεγάλη ασφάλεια. Και πάλι θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλες τις δυνάμεις της πρώτης γραμμής τους αλλά κυρίως τους εθελοντές που και στη Ρόδο έδειξαν εντυπωσιακή αυταπάρνηση.

Αύριο και Πέμπτη θα είναι δύσκολες ημέρες, ελπίζω μετά ότι οι συνθήκες θα βοηθήσουν περισσότερο. Γι’ αυτό είμαστε όλοι σε απόλυτη επιφυλακή.

Για τη Μεσόγειο που είναι hotspot της κλιματικής αλλαγής δεν υπάρχει μια μαγική άμυνα απέναντι στις φωτιές. Αν υπήρχε θα την είχαμε εφαρμόσει».