Συμβάλλει ώστε περισσότερα από 283 εκατομμύρια καπάκια να μπορούν να συλλεχθούν και να ανακυκλωθούν

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ υιοθετεί τα μη αποσπώμενα καπάκια σε όλες τις PET συσκευασίες του χαρτοφυλακίου του (330ml, 500ml, 750ml, 1lt & 1,5lt). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ενέργεια αυτή έρχεται να συμπληρώσει την αλλαγή στα καπάκια των συσκευασιών της Coca-Cola Τρία Έψιλον, που ξεκίνησε από το χαρτοφυλάκιο των χυμών της εταιρείας το Νοέμβριο του 2022 και η οποία έχει υλοποιηθεί σε όλα της τα προϊόντα.

Με τον τρόπο αυτό, η Coca-Cola Τρία Έψιλον εφαρμόζει την Ευρωπαϊκή Οδηγία και τη σχετική ελληνική νομοθεσία νωρίτερα από το 2024, που προβλέπεται. Έτσι, συμβάλλει ώστε περισσότερα από 283 εκατομμύρια καπάκια να μπορούν να συλλεχθούν και να ανακυκλωθούν.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα πλαστικά καπάκια -αν και ανακυκλώσιμα- συχνά κατά την απόρριψη διαχωρίζονται από την υπόλοιπη συσκευασία με αποτέλεσμα να μην φτάνουν ποτέ στον κάδο ανακύκλωσης. Αυτή η αλλαγή στοχεύει να διασφαλίσει ότι περισσότερα πλαστικά καπάκια ανακυκλώνονται και δεν καταλήγουν να γίνουν απορρίμματα. Είναι πρακτικά και εύκολα στην χρήση, καθώς με το καπάκι να παραμένει προσαρτημένο στο δαχτυλίδι ασφαλείας, αρκεί να ανοίξουμε τη συσκευασία, να κρατήσουμε το καπάκι κρατημένο και να μην το αφαιρέσουμε.

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ παράγεται στο εργοστάσιο της εταιρείας, στο Αίγιο. Με τις συσκευασίες του να είναι 100% ανακυκλώσιμες, έχει μειώσει το βάρος του κατά 23% που συνεισφέρει σημαντικά στη μείωση τόσο των εκπομπών αερίων του άνθρακα, όσο και του συνολικού όγκου των απορριμμάτων. Παράλληλα χρησιμοποιεί lightweight συσκευασίες, μειώνοντας κατά 27% το πλαστικό στο ΑΥΡΑ Bloom, 18% στο ΑΥΡΑ Active Cap και κατά 12,5% στο γυαλί.