Στη δυνατότητα να δουλεύει ένα άτομο 16 ώρες την ημέρα σε δύο ή περισσότερους εργοδότες και τη θέσπιση του μέτρου του δόκιμου εργαζόμενου θα προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως τόνισε ο Υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι θα είναι πλέον νόμιμο για έναν εργαζόμενο να απασχολείται σε πολλαπλούς εργοδότες ξεπερνώντας τις οκτώ ώρες και συμπλήρωσε ότι θεσπίζεται το μέτρο του δόκιμου εργαζόμενου, δηλαδή της λύσης της συνεργασίας των δύο μελών εντός έξι μηνών, «αυτομάτως» και «αζημίως».

«Το νομοσχέδιο το οποίο φέρνουμε θα είναι πολύ καλό. Έχει ρυθμίσεις που μπορεί να μην αρέσουν στους ανθρώπους της Αριστεράς», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: «Θεσπίζουμε τη δυνατότητα ενός εργαζομένου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες. Δηλαδή να μπορεί κάποιος να δουλεύει δύο οκτάωρα σε δύο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι αυτό απολύτως νόμιμο και δηλωμένο στα εισοδήματά του. Ή θεσπίζουμε την περίοδο του δόκιμου εργαζόμενου. Ένας εργαζόμενος σε περίοδο έξι μηνών, εργάτης σε μία επιχείρηση, θα μπορεί να λύνεται η σύμβασή του αυτομάτως και αζημίως σε περίοδο έξι μηνών, αν δεν τα βρουν».

Σε ερώτηση για το αν θα μπορεί να δουλεύει κάποιος 16 ώρες την ημέρα: «Αν το επιθυμεί αυτό ναι. Δική του απόφαση είναι αυτή, όχι δική μου. Το θέμα είναι ότι εμείς του το επιτρέπουμε. Σήμερα αυτό δε γίνεται».