Ήταν το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας σε πισίνα από το 1896 – Συγχαρητήρια από Μητσοτάκη και Ολυμπιακό

Το ιστορικό ασημένιο μετάλλιο του Απόστολου Χρήστου (πρώτο εντός πισίνας και πρώτο σε αγώνισμα πισίνας από το 1896 όταν οι κολυμβητικοί αγώνες είχαν διεξαχθεί στο Πασαλιμάνι) στα 200μ ύπτιο ήταν η απόλυτη δικαιώση του ιδίου και προσέφερε ατελείωτα χαμόγελα σε όλη την Ελλάδα. Μετά την «πικρή» τέταρτη θέση στα 100μ., ο αθλητής του Παναγιώτη Βελέντζα πέτυχε αυτό που δεν μπορούσε κανένας να φανταστεί, σε ένα αγώνισμα στο οποίο -θεωρητικά δεν ειδικεύεται. Πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στον τελικό με 1:54.82 και έχασε μόνο από τον Ούγγρο Χούμπερτ Κος, που πήρε την πρώτη θέση με 1:54.26.

Τρεις μέρες πριν έχανε για δύο εκατοστά το χάλκινο μετάλλιο στο «καλό» του αγώνισμα, τα 100μ. ύπτιο. Ο ίδιος είχε σκεφτεί να μην κατέβει στα 200μ. ύπτιο, που δεν ήταν το φόρτε του, αλλά ο Απόστολος Χρήστου το ξανασκέφτηκε, κατέβηκε και πλέον είναι αργυρός ολυμπιονίκης.

«Είναι απίστευτο. Σε τρεις μέρες πήγα από την κόλαση στον παράδεισο. Τεράστια ανατροπή στα συναισθήματά μου. Ήξερα ότι έχω δυνατότητες, μπήκα δυνατά από την αρχή, εκβίασα τη θέση μου, στο τέλος έχασα δυνάμεις αλλά είχα καλή διαφορά και πρόλαβα να πάρω το μετάλλιο. Τα έδωσα όλα για να κάνω την υπέρβαση και ανταμείφθηκα. Δεν μπορώ να το πιστέψω, πάντα στο μυαλό μου είχα τα 100μ., η δουλειά που έκανα όμως κάλυπτε εν μέρει και τα 200μ. Ο προπονητής μού είπε να μπω γρήγορα και να διατηρηθώ δυνατός. Επειδή είχα δυνάμεις έμεινα μπροστά, γιατί ήμουν αρκετά πιο ξεκούραστος από ό,τι συνήθως. Πλέον το 200άρι είναι το αγαπημένο μου», δήλωσε ο Χρήστου φανερά συγκινημένος.

Λίγο μετά τη σπουδαία του επιτυχία, έγινε και η απονομή για τον Έλληνα Ολυμπιονίκη. Χαμογελώντας αλλά και δακρύζοντας από συγκίνηση, ο Χρήστου ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, και μαζί με τους Χούμπερτ Κος (χρυσό) και Ρόμαν Μιτιούκοφ (χάλκινο) πανηγύρισαν αυτή την τεράστια επιτυχία.

Το ασημένιο μετάλλιο του Απόστολου Χρήστου στα 200 μέτρα ύπτιο κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι στιγμή χαράς και υπερηφάνειας για όλες και όλους μας, γράφει σε ανάρτησή του στο Χ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητασοτάκης.

Στην ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει: «Χίλια μπράβο στον Απόστολο Χρήστου για το πρώτο αργυρό μετάλλιο της πατρίδας μας στους Ολυμπιακούς του Παρισιού. Επέμεινε, πάλεψε, επέστρεψε και νίκησε! Μια μεγάλη δικαίωση για τον αθλητή.

Μέσω μιας ανάρτησης στα social media, οι «ερυθρόλευκοι» αποθέωσαν τον αθλητή τους, τονίζοντας ότι έκανε όλους τους Έλληνες υπερήφανους με την προσπάθεια και την απόδοσή του!

Η ανάρτηση του Ολυμπιακού:

«Συγχαρητήρια Απόστολε για το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Μας έκανες όλους υπερήφανους!

Μυθικός, θρυλικός, «ασημένιος» Ολυμπιονίκης ο Απόστολος Χρήστου, ο οποίος έκανε υπερήφανη όλη την Ελλάδα. Ο πρωταθλητής του τμήματος κολύμβησης του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία στο Παρίσι, καθώς κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στα 200μ. ύπτιο!

Το πρώτο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στην ιστορία της ελληνικής κολύμβησης, ανήκει, πλέον, στον τεράστιο αθλητή του Θρύλου!

Ο «ερυθρόλευκος» κολυμβητής, μετά την κατάκτηση της τέταρτης θέσης στα 100μ. ύπτιο, συμμετείχε για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων και κατάφερε κάτι απίθανο, ιστορικό, ανεπανάληπτο στη γαλλική πρωτεύουσα, αναδείχθηκε δεύτερος σε όλο τον κόσμο στα 200μ. ύπτιο!».