Ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για « μια σημαντική εξέλιξη σε μια σημαντική δέσμευση που είχαμε αναλάβει απέναντι στους Ανωγειανούς μας χαροποιεί ιδιαίτερα όλους.

Εξασφάλιση πίστωσης 1.000.000 ευρώ για τη δημιουργία χώρων που σχετίζονται με τον αναπτυξιακό σχεδιασμό, με τον πολιτισμό, την πολιτική προστασία και κοινωφελείς δράσεις, εξασφάλισε ο δήμος Ανωγείων.

Από την δημοτική αρχή χαρακτηρίζεται ως ένα σημαντικό βήμα για ανάπτυξη πολιτιστικών υποδομών των Ανωγείων που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης με βάση τη θεσμική συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών παρουσία του δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, του υφυπουργού Εθνικής ‘Αμυνας και βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη και του υπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου.

Πρόκειται για την ικανοποίηση του αιτήματος χρηματοδότησης συνολικού ύψους 1.000.000 ευρώ για την αγορά γης, κτιρίων και εξοπλισμού για τη δημιουργία χωρών πολιτισμού, χωρών κοινωφελών δραστηριοτήτων και κέντρου πολίτικης προστασίας. ‘Αμεση ήταν η ανταπόκριση στην υποβολή του αιτήματος από το Δήμο Ανωγείων προς τη Διεύθυνση Οικονομικής και Αναπτυξιακής πολίτικης Τ.Α. και το τμήμα αναπτυξιακών προγραμμάτων του Υπουργείο Εσωτερικών, με τον υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο να προχωρά σήμερα στην υπογραφή για την έγκριση της σχετικής πίστωσης.

Η εγκεκριμένη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) πίστωση αφορά την αγορά από το Δήμο Ανωγείων υφιστάμενων κτιριακών υποδομών με στόχο τη δημιουργία χώρων που σχετίζονται με την αγροτική ανάπτυξη, με τον πολιτισμό, την πολιτική προστασία και κοινωφελείς και άλλες δράσεις που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής. Είναι εξαιρετικά θετικό, επισημαίνει η δημοτική αρχή, το γεγονός ότι ο Δήμος μέσα από μια τέτοια προσπάθεια θα καταφέρει να οργανώσει όλες τις δομές πολιτικής προστασίας σε ένα σημείο εύκολα προσβάσιμο και ελεγχόμενο.

Ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για « μια σημαντική εξέλιξη σε μια σημαντική δέσμευση που είχαμε αναλάβει απέναντι στους Ανωγειανούς μας χαροποιεί ιδιαίτερα όλους.

Μέσα από την συντονισμένη συνεργασία του Υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου, του Υφυπουργού ‘Αμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη και των υπηρεσιών του Δήμου και του Υπουργείου, καταφέραμε να επιτύχουμε την εξασφάλιση πρόθεσης χρηματοδότησης ύψους 1.000.000 ευρώ για την αγορά γης με απώτερο στόχο τη δημιουργία υποδομών και δομών που σχετίζονται με τον πολιτισμό, την πολιτική προστασία και κοινωφελείς και άλλες δράσεις που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των Ανωγείων.

Ειδικότερα ο Δήμος προτίθεται να αποκτήσει οικόπεδα που σήμερα είναι εγκατεστημένο τυροκομείο με τον περιβάλλοντα χώρο και το οικόπεδο συμπεριλαμβανομένου εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού και εγκαταστάσεις σιλό με τρεις βασικούς στόχους: “Τα παραπάνω συγκροτήματα κτισμάτων μαζί με τον εξοπλισμό που διαθέτουν θα αποτελέσουν μια σύγχρονη μονάδα τυροκόμησης την οποία ο δήμος θα εντάξει στο θεματικό πάρκο «Ο Τόπος του Βοσκού» στοχεύοντας στην ανάδειξη και προβολή της τοπικής κτηνοτροφικής παράδοσης και της τυροκόμησης, στη σύγχρονη και παραδοσιακή εκδοχή της.

Επίσης ο Δήμος διασφαλίζει για πρώτη φορά την ενιαία οργάνωση για όλες τις δομές πολιτικής προστασίας σε ένα σημείο εύκολα προσβάσιμο και ελεγχόμενο καθώς και το ότι εξασφαλίζοντας τους χώρους αυτούς θα έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια Κοιτίδα Κοινωφελών Υπηρεσιών στην οποία θα μπορούν να συστεγαστούν όλες οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, σωματεία, σύλλογοι κ.λπ. που έχουν σαν καταστατικό σκοπό την παροχή υπηρεσιών που ενισχύουν τη συλλογική και κοινωνική ωφέλεια υπο τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δ. Ανωγείων” .

Με τον τρόπο αυτό τόνισε ο δήμαρχος επιτυγχάνεται η στόχευση του Δήμου Ανωγείων για την διατήρηση, ανάδειξη και παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών δραστηριοτήτων, τη δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάπτυξη δράσεων πολιτισμού ενώ τέλος διανύοντας μια εποχή όπου η κλιματική αλλαγή προκαλεί έντονα καιρικά φαινόμενα ικανοποιείται η στόχευση του δήμου για την ανάπτυξη του σχεδιασμού μας ως προς την προστασία δημοτών και επισκεπτών από ενδεχόμενες καταστροφές.

Πολλαπλοί οι στόχοι που επιτυγχάνονται και για αυτό οι ευχαριστίες μας οφειλόμενες”.