Δεν έχουν ανακοινωθεί τα στοιχεία των τελευταίων θυμάτων των πλημμυρών – Νωρίτερα είχε εντοπιστεί η σορός γυναίκας αγνώστων στοιχείων στην παραλία Θεοτόκο νότια του Πηλίου

Στους 10 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την κακοκαιρία Daniel, όπως ανακοίνωσε στην έκτακτη ενημέρωση ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται, ενώ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις διάσωσης σε διάφορα σημεία των περιοχών που επλήγησαν.

«Συνολικά λόγω της κακοκαιρίας Daniel, 10 συμπολίτες μας έχουν δυστυχώς χάσει τη ζωής τους και υπάρχουν επίσης 4 αγνοούμενοι στις περιοχές Βόλου και Πηλίου και ευχόμαστε να είναι καλά, όπως καλά στην υγεία τους βρέθηκαν οι χτεσινοί αγνοούμενοι στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Μέχρι στιγμής, από προχτές που ξεκίνησε στα 14 χωριά η τεράστια επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης με εναέρια και επίγεια μέσα έχουν γίνει 296 διασώσεις από τα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων και να σημειώσουμε ότι 150 από αυτούς τους συνανθρώπους μας είχαν ανάγκη άμεσης ιατρικής φροντίδας η οποία και τους παρασχέθηκε.

Επίσης 1700 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί και μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία από επίγεια διασωστικά συνεργεία με λέμβους και οχήματα. Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 20 ελικόπτερα: 9 ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος, 7 ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων, 1 της Ελληνικής Αστυνομίας, και 3 ελβετικά ελικόπτερα που ήταν στη χώρα μας για κατάσβεση των πυρκαγιών χρησιμοποιούνται για τη διανομή φαγητού και νερών στα αποκλεισμένα χωριά. Να πω για μια ακόμη φορά ότι τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων δε μπορούσαν να επιχειρήσουν λόγω ακραίων συνθηκών και έντονης κεραυνικής δραστηριότητας, μέχρι χτες το μεσημέρι που μπόρεσαν να ξεκινήσουν οι πτήσεις», τόνισε στην ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας ο κ. Κικίλιας.

Γυναίκα αγνώστων στοιχείων το 8ο θύμα της κακοκαιρίας

Δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερα στοιχεία για τα τελευταία δύο θύματα της κακοκαιρίας, ενώ νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως βρέθηκε ακόμα μια σορός, η . Πρόκειται για γυναίκα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων που εντοπίστηκε από το Λιμενικό Σώμα στη θαλάσσια περιοχή στην Παραλία Θεοτόκο νότια του Πηλίου. Σύμφωνα με το Λιμενικό, η σορός περισυνελέγη από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και έχει μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής. Οπως έγινε επίσης γνωστό από το Λιμενικό Σώμα, δύο τριμελείς ομάδες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών με δύο πνευστά πλωτά επιχειρούν από χθες στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας. Από τη ΜΥΑ απεγκλωβίστηκαν χθες σε 4 επιχειρήσεις 5 άτομα. Σήμερα απεγκλωβίστηκαν άλλα 35 ακόμα από δυσπρόσιτα σημεία που προσεγγίζουν μόνο οι βατραχάνθρωποι.

Το πρωί είχε εντοπιστεί και το 7ο θύμα της κακοκαιρίας, ένας 69χρονος άντρας που αγνοούνταν από χθες στον Βόλο. Πρόκειται για γνωστό επιχειρηματία του Βόλου, ο οποίος στην προσπάθειά του να πάρει λίγο νερό από την θάλασσα, στην περιοχή του Αναύρου, γλίστρησε και έπεσε στη ακτή που είναι γεμάτη με τεχνικά μπλόκια με αποτέλεσμα να τραυματισθεί και στη συνέχεια να πνιγεί. Η σορός του εντοπίσθηκε σήμερα το πρωί, μπροστά από τον “Ίσαλο” και περισυνελέγη από άνδρες του Λιμενικού που ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν στην περιοχή.

Το απόγευμα της Πέμπτης είχαν εντοπιστεί νεκρές στο σπίτι τους στην Αστρίτσα Καρδίτσας δύο ηλικιωμένες γυναίκες, μια 75χρονη και μια 85χρονη, οι οποίες ήρθαν να προστεθούν στους προηγούμενους τέσσερις νεκρούς που έχει αφήσει πίσω της η κακοκαιρία Daniel.

Ο 4ος νεκρός που ειχε εντοπιστεί ήταν στο Δήμο Δομοκού, ένας 49χρονο κτηνοτρόφος από το Πετρωτό, ο οποίος βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης από άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ, καταπλακωμένος από φερτά υλικά.

Το απόγευμα της Τετάρτης είχαν εντοπιστεί νεκροί ένας 82χρονος στην περιοχή Ελληνόπυργος Καρδίτσας, ο οποίος καταπλακώθηκε από όχημα και τη σορό του εντόπισε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και μια 87χρονη γυναίκα στη Μαγνησία, ενώ, το πρωί της Τρίτης έχασε τη ζωή του στη συνοικία της Αγίας Αικατερίνης στον Βόλο, ένας 51χρονος όταν καταπλακώθηκε από τοιχίο που υποχώρησε από τα ορμητικά νερά.