Συνεργεία των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας ενισχύουν με σάκους άμμου τις όχθες του ποταμού ώστε να εμποδίσουν τους υδάτινους όγκους να πλημμυρίσουν δρόμους και ισόγεια καταστημάτων εντός της πόλης

Νέο μήνυμα από το 112 στη Λάρισα, λόγω της κακοκαιρίας Daniel. Οι κάτοικοι της συνοικίας του Αγίου Θωμά, στην οποία παρουσιάζονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, ενημερώθηκαν ότι πρέπει να εκκενώσουν προς Φιλιππούπολη.

«Αν βρίσκεστε στη συνοικία Άγιος Θωμάς Δήμου Λάρισας απομακρυνθείτε προς Φιλιππούπολη λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων» αναφέρει η ειδοποίηση.

Στο κέντρο της Λάρισας επί του παρόντος δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα, εκτός από την αυξημένη κυκλοφορία. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, οχήματα της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας βρίσκονται σε διαρκή κίνηση, μαζί με οχήματα του στρατού. Οι τροχονόμοι βρίσκονται στα σημεία που επιχειρούν οι διασώστες και κλείνουν τους δρόμους στις πλημμυρισμένες περιοχές, ενώ εκτρέπουν την κυκλοφορία των οχημάτων που κατευθύνονται προς Καρδίτσα και Τρίκαλα, πάλι προς την πόλη και την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών. Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται και όλοι αναμένουν να τραβηχτούν τα νερά για να αποτιμηθεί το μέγεθος της καταστροφής.

Ταυτόχρονα συνεργεία των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας ενισχύουν με σάκους άμμου τις όχθες του ποταμού ώστε να εμποδίσουν τους υδάτινους όγκους να πλημμυρίσουν δρόμους και ισόγεια καταστημάτων εντός της πόλης.

112 για εκκένωση της Γιάννουλης και των Εργατικών κατοικιών

Τους φόβους που είχαν εκφράσει νωρίτερα πηγές της πυροσβεστικής για περιοχές της πόλης της Λάρισας επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η ενεργοποίηση του 112 για εκκένωση της Γιάννουλης και των Εργατικών Κατοικιών στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας λόγω υπερχείλισης του Πηνειού.

Όσοι βρίσκονται στις περιοχές αυτές καλούνται σύμφωνα με το μήνυμα που εστάλη στις 12:59 το μεσημέρι της Παρασκευής, να εκκενώσουν προς Τύρναβο και κέντρο της Λάρισας.

Ο δήμος Λαρισαίων με δική του ανακοίνωση είχε ζητήσει να εκκενωθούν οι ισόγειες κατοικίες στις δύο περιοχές «λόγω της αυξημένης ροής των υδάτων στον Πηνειό». Όσοι, δε, δεν μπορούσαν να πάνε σε διαμερίσματα άνω του ισογείου είχαν κληθεί να πάνε στη δομή φιλοξενίας που έχει συσταθεί στο Κλειστό της Νεάπολης.

Λίγο νωρίτερα είχαν εκκενωθεί προς Τύρναβο και οι περιοχές Βρυότοπος και Αμπελώνας καθώς είχε σπάσει ανάχωμα του Πηνειού.