ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ATTICA GREEN EXPO ΣΤΟ TAE KWON DO Π. ΦΑΛΗΡΟΥ

24-27 ΜΑΊΟΥ 2023 (09.00-19.00) ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΔΩΡΕΑΝ PARKING – ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

  • Τετάρτη 24/5 στις 15.00 η μεγάλη Τελετή Εγκαινίων

Ανοίγουν αύριο (Τετάρτη 24/5/2023) οι πόρτες της ATTICA GREEN EXPO, της μεγαλύτερης Έκθεσης για το περιβάλλον στη χώρα, που φιλοξενείται στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο του Παλαιού Φαλήρου ΤAE KWON DO. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί και το επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Πράσινη Μετάβαση και Κυκλική Οικονομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», που διοργανώνουν από κοινού, η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», η Forum Training & Consulting και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου.

Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Μαΐου, στις 15.00, με κοπή κορδέλας από τον π. Υπουργό Εσωτερικών Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Η ATTICA GREEN EXPO θα λειτουργεί καθημερινά από την Τετάρτη 24 έως και το Σάββατο 27 Μαΐου, από 09.00 έως 19.00, με ελεύθερη είσοδο για όλους, δωρεάν parking, εκπλήξεις και δώρα για μαθητές, παιδιά και γονείς.

Στόχος είναι οι επισκέπτες να αντιληφθούν τις σημαντικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, να δουν από κοντά τρόπους προστασίας και μείωσης του προσωπικού μας περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Ειδικότερα, οι μαθητές και τα παιδιά όλων των ηλικιών θα μάθουν παίζοντας, θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά ειδικά διαμορφωμένα, περιβαλλοντικά προγράμματα με διαδραστικό χαρακτήρα και θα γνωρίσουν τον «ΦΥΛΛΟ».

Ο «ΦΥΛΛΟΣ», η μασκότ της έκθεσης, μαζί με τους μικρούς μας επισκέπτες θα περιηγηθούν στο Luna Park Ανακύκλωσης, στο Χωριό Περιβάλλοντος, θα παίξουν στο Survivor Ανακύκλωσης, θα παρακολουθήσουν θεατρικά και άλλα δρώμενα ενώ παράλληλα, θα πάρουν πολλά και πρωτότυπα δώρα.

Η 2η ATTICA GREEN EXPO τελεί υπό την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπό την αιγίδα τεσσάρων Υπουργείων (Εσωτερικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Παιδείας & Θρησκευμάτων, Υποδομών & Μεταφορών), της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, της Περιφέρειας Αττικής, της ΚΕΔΕ, του Πράσινου Ταμείου και του ΕΟΤ.

Επίσης, η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα και του Ε.Ο.Ε.Σ. Εύξεινη Πόλη, της Ένωσης «Κλεισθένης», της ΕΕΔΣΑ και της ΕΑΕΤΕ.

Μέγας χορηγός της Έκθεσης:

ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε- ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΚΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ Α.Ε.

Χρυσός Χορηγός:

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ

Ασημένιοι Χορηγοί:

ΔΕΗ

BREAK EVEN CONSULTING

STARGUARD SECURITY SERVICES

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ACTION24.

Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους στην 2η ATTICA GREEN EXPO από τις 24 έως και τις 27 Μαΐου (από τις 9:00 π.μ. έως τις 7:00 μ.μ.) στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο TΑΕ KWON DO για ένα 4ήμερο γεμάτο εκπλήξεις, δράσεις κι εμπειρίες.

Σε μια μεγάλη γιορτή για το Περιβάλλον, την Κυκλική Οικονομία, αλλά πρωτίστως για κάθε οικογένεια! Γιατί το πράσινο αποτύπωμα στον πλανήτη, είναι υπόθεση όλων μας!