Η διοργανώτρια αρχή της φετινής Eurovision  ανακοίνωσε την σειρά και τα γκρουπ στα οποία θα τραγουδήσουν οι καλλιτέχνες των αποστολών των χωρών στα ημιτελικά του διαγωνισμού, κατόπιν της κλήρωσης που έγινε.

Η ελληνική αποστολή με τη Μαρίνα Σάττι θα διεκδικήσει τη θέση της στον τελικό, στον Β’ Ημιτελικό μαζί με τους εκπροσώπους από τις χώρες: Αλβανία, Αρμενία, Αυστρία, Τσεχία, Δανία, Μάλτα και Ελβετία, ενώ η Κύπρος θα διαγωνιστεί στον Α΄ Ημιτελικό με τις Κροατία, Λιθουανία, Ιρλανδία, Πολωνία, Σερβία και Ουκρανία.

Η κλήρωση για τους ημιτελικούς πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου στο Μάλμε της Σουηδίας, όπου και θα διεξαχθεί ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού, μετά τη νίκη της Loreen πέρυσι, με το τραγούδι «Tattoo».
Οι πρώτοι ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν στις 7 Μαΐου και οι δεύτεροι στις 9 Μαΐου, ενώ ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαΐου.

Η Έλενα Παπαρίζου στην παρουσίαση της διοργάνωσης;

Μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής «Super Κατερίνα», ο δημοσιογράφος Γιάννης Πουλόπουλος ανέφερε ότι έχει γίνει πρόταση παρουσίασης του διαγωνισμού στην Έλενα Παπαρίζου, με αφορμή την επέτειο συμμετοχής 50 χρόνων της Ελλάδας στη Eurovision. Η τραγουδίστρια που κέρδισε τον διαγωνισμό το 2005, επεξεργάζεται την πρόταση με την ομάδα της.