Έχοντας ως έμπνευση τον ήρωα του 1821, Μάρκο Μπότσαρη, ο Δημήτρης Μαραμής παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το μουσικό έργο «Δειλινό και Άγιο Φως», το Σάββατο 5 Αυγούστου.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από τον θάνατο του αγωνιστή της ελευθερίας, στο μέρος που έχασε τη ζωή του, το Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου, ο εξαιρετικός συνθέτης δίνει άλλη οπτική στο φεστιβάλ «Μποτσάρεια 2023», μαζί με τους Θοδωρή Βουτσικάκη και Λεωνίδα Κακούρη, το κουιντέτο χάλκινων πνευστών Melos Brass, τον Βασίλη Παναγιωτόπουλο στα κρουστά και τον συνθέτη στο πιάνο.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Το έργο βασίζεται στη δημοτική ποίηση. Η δύναμη του λόγου της προφορικής μας παράδοσης, της δημοτικής μας ποίησης, αναγεννιέται μέσα από τη σύγχρονη μελοποίηση του συνθέτη, έχοντας ως θέμα τον ήρωα του οποίου ο θάνατος πυροδότησε μια τεράστια παραγωγή στη λογοτεχνία, τη ζωγραφική και κάθε μορφή τέχνης, τόσο από Έλληνες όσο και από Ευρωπαίους φιλέλληνες δημιουργούς αλλά κυρίως από τον ανώνυμο λαό της δημοτικής μας ποίησης.

Στην αναπαράσταση της μάχης του Κεφαλόβρυσου σε κινησιολογία Κωνσταντίνου Γεράρδου και σχεδιασμό φωτισμών Μαρίας Αθανασοπούλου, θα συμμετέχουν μέλη από: τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων «Ο Μάρκος Μπότσαρης», τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παναγίας» Καρπενησίου και εθελοντές του τόπου.

Την όλη εκδήλωση συνδιοργανώνουν: ο Δήμος Καρπενησίου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων «Ο Μάρκος Μπότσαρης», η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας, η Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι» και η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου».