Το μεγάλο φεστιβάλ για τα κόμικ και την ποπ κουλτούρα θα πραγματοποιηθεί 1-3 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Στάδιο Παλαιού Φαλήρου Tae Kwon Do

Tο AthensCon, το μεγαλύτερο συνέδριο κόμικς και ποπ κουλτούρας στην Ελλάδα, επιστρέφει για την έβδομη του χρονιά στις 1, 2 & 3 Δεκεβρίου. Tο Κλειστό Στάδιο Παλαιού Φαλήρου Tae Kwon Do, θα γεμίσει με αγαπημένους ήρωες, χαρακτήρες από ταινίες, βιβλία, κόμικς και video games.

Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουν καλλιτέχνες και δημιουργοί από όλα τα μέρη του πλανήτη: Eric Roberts, Adam Kubert, Elias Toufexis, Pere Perez, Jorge Fornes, Sabine Rich, Chrissy Mourns, Torunn Grønbekk, Cervasio, Cary Nord, Luca Laca Montagliani και ο δικός μας Δημήτρης Πατέλης. Γνωρίστε από κοντά τον Eric Roberts με τις 700+ συμμετοχές σε κινηματογραφικές ταινίες, τον Elia Toufexi που παίζει τον «κακό» στην νέα σεζόν του Star Trek Discovery, τη συγγραφέα γνωστών ιστοριών των comics του Thor την Torrun Grossbek και τον Adam Kubert, σχεδιαστή των Spider-Man & Wolverine.

Ενενήντα σκιτσογράφοι / εικονογράφοι από τη χώρα μας, γνωστοί και καταξιωμένοι στον χώρο, αλλά και νέοι που ξεδιπλώνουν το ταλέντο και τα έργα τους προς τέρψη των επισκεπτών. Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιούνται signings από όλους τους παρευρισκόμενους καλλιτέχνες, θα πωλούνται υπογεγραμμένα έργα από τους ίδιους, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική δυνατότητα και να φωτογραφηθούν με τους παραπάνω αγαπημένους καλλιτέχνες και ηθοποιούς.

Στην αρένα και τα διαζώματα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί περισσότερους από 150 εκθέτες για να θαυμάσει και να κάνει τα ψώνια του. Το Disney+ και το Vodafone TV, θα προσφέρουν στο κοινό της AthensCon μοναδικές εμπειρίες από το Star Wars, και το Indiana Jones . Επίσης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια έπετειακή έκθεση για τα 80 χρόνια της Finos Film με καλλιτεχνική συνεισφορά 13 έλληνων καλλιτεχνών. Όπως και μια έκθεση με τίτλο 3D Printing your Life Back που διοργανώνεται με την συνεργασία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Σε όλη την διάρκεια του εορταστικού τριήμερου οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετέχουν σε παιχνίδια, διαγωνισμούς με απίθανα δώρα, να παίξουν video games γνωστών εταιριών να μάθουν νέα επιτραπέζια που δεν γνώριζαν ως τώρα χάρη στο διαγωνισμό “Το Επιτραπέζιο”. Φυσικά δεν γίνεται να λείπουν οι εκπληκτικοί Cosplayers, που θα κατακλύσουν τον χώρο και θα προσπαθήσουν να σπάσουν το ρεκόρ συμμετοχής τους ξεπερνώντας τον αριθμό των 1000+ κουστουμιών του 2022.

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους θα φιλοξενηθούν καθ’ όλη την διάρκεια του AthensCon, δωρεάν ομιλίες και εργαστήρια. Οι καταξιωμένοι καλεσμένοι θα προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ τις γνώσεις και την εμπειρία τους, καλύπτοντας ένα πραγματικά ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων από τον κόσμο των κόμικς, του gaming, του κινηματογράφου, αλλά και του φανταστικού σε όλες του τις μορφές.