Βρήκε τελικά στέγη το 24ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές τριήμερο 7, 8 και 9 Ιουλίου, στο Άλσος Βεΐκου.

Η διοργάνωση ήταν προγραμματισμένη για τις ίδιες ημερομηνίες στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης στα Ιλίσια, όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, αλλά η άδεια διεξαγωγής της ανακλήθηκε από το ΕΚΠΑ. Οι διοργανωτές μιλούν για «απαράδεκτη, αντιδεοντολογική και αντιδημοκρατική» κίνηση με «προδήλως προσχηματική» πρόφαση.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν: «Σε κάθε περίπτωση, ο δήθεν κίνδυνος των επεισοδίων δεν μπορεί να ανακαλύπτεται δέκα ημέρες πριν από την έναρξη του Φεστιβάλ, κι ενώ οι πανεπιστημιακές αρχές έχουν ήδη εγκρίνει τη διεξαγωγή του. Το ότι η ανάκληση της άδειας ήρθε μόλις λίγες ημέρες μετά τις βουλε(υ)τικές και τις πρυτανικές εκλογές αναδεικνύει το πολιτικό πρόσημο της μεθόδευσης».

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι παρευρισκόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν συζητήσεις, εκθέσεις φωτογραφίας και συναυλίες, να γευτούν αυθεντικές πολυεθνικές κουζίνες.

Όπως έχουν ενημερώσει οι διοργανωτές: Η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 5 ευρώ την ημέρα και στα 12 ευρώ το τριήμερο. Οι συζητήσεις ξεκινούν στις 7 το απόγευμα και οι συναυλίες στις 9 και μισή.