Η Πανδώρα Μαμελετζή μας προτρέπει να συνδυάσουμε τα θαλασσινά μας μπάνια με το 12ο Aegean Film Festival. Προορισμός η Πάτμος!

Μετά την περσινή στάση στο νησί των Σπετσών, το 12ο Aegean Film Festival επιστρέφει στη βάση του, στην Πάτμο και υπόσχεται δυνατές ταινίες για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού της Αποκάλυψης.

Από την Παρασκευή 21 Ιουλίου μέχρι την Κυριακή 30 Ιουλίου, 3 θερινά σινεμά θα φιλοξενήσουν 8 μεγάλου μήκους ταινίες μυθοπλασίας, 8 ντοκιμαντέρ και 35 μικρού μήκους, ταινίες που επιλέχθηκαν από την επιτροπή προγραμματισμού του φεστιβάλ ανάμεσα σε 850 ταινίες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διαγωνιστικού:

100 Seasons – Giovanni Bucchieri
Un Petit Frére (Mother and Son) – Léonor Sérraille
As Bestas (The Beasts) – Rodrigo Sorogoyen
Inside – Vasilis Katsoupis
Autobiography – Makbul Mubarak
Mascarade – Nicolas Bedos
Medusa Deluxe – Thomas Hardiman
Do You Love Me? – Tonia Noyabrova

DOCS
Another Body – Sophie Compton & Reuben Hamlyn
Mama (Mom) – Xun Sero
Manifesto – Angie Vinchito
Kristos: The Last Child – Giulia Amati
Murky Waters – Martin Gulnov

ECHOES DOCS
Wild Hope: Big Oyster / Canine Conservationists / Beaver Fever – Tangled Bank Studios
Planet B – Pieter Van Eecke
Paradise – Alexander Abaturov

Παράλληλα με τις ταινίες και τα βραβεία που θα ακολουθήσουν, το φεστιβάλ θα έχει πολλές εκπλήξεις για το κοινό του: εικαστικές εκθέσεις, συναυλίες, πάνελ συζητήσεων, περιβαλλοντικά σεμινάρια, workshops, εκδρομές με καΐκι, φεστιβαλικά πάρτυ και παραλιακές προβολές που συνοδεύονται από δείπνο.

Για πρώτη φορά φέτος, έχει θεσπιστεί ο «Ιππόκαμπος», το βραβείο-αγαλματίδιο του φεστιβάλ , όπως επίσης θα δοθούν μεταξύ άλλων: δύο βραβεία κοινού, τρία βραβεία κριτικής επιτροπής, ένα περιβαλλοντικό βραβείο και τρία βραβεία για σενάριο μικρού μήκους ντοκιμαντέρ από παιδιά και νέους (με 25.000 ευρώ χρηματική υποστήριξη για την παραγωγή του σεναρίου).

Όσοι λοιπόν θέλετε να συνδυάσετε θαλασσινά μπάνια σε ένα υπέροχο νησί, με υπαίθρια σινεμά που προσφέρουν συγκινήσεις, δεν έχετε παρά να σπεύσετε στην Πάτμο!