Ο Σωτήρης Γεωργίου, με αφορμή την απογοήτευση του διάσημου Dj Bob Sinclar για τη συμπεριφορά του κοινού σε ένα σετ του στη Μύκονο, γράφει για τον κίνδυνο που ελλοχεύει να υποβαθμιστεί η ποιότητα στη διασκέδαση

Έχω πει πολλές φορές για τους σοβαρούς και ποικιλόμορφους κινδύνους που κρύβει η αλόγιστη χρήση των κινητών μας τηλεφώνων αλλά και των social media Καθώς έχουμε ξεχάσει να χαιρόμαστε την στιγμή, να απολαμβάνουμε να το πω απλά τις στιγμές και την μαγεία τους. Είτε πάμε σε ένα ταξίδι, είτε σε ένα ξεχωριστό μέρος, είτε σε κάποια νυχτερινή έξοδο. Χάσαμε το μέτρο, αλλά για ποιόν λόγο;

Δεν είναι κακό ασφαλώς να ποστάρουμε που είμαστε για να τιμήσουμε τους φίλους μας ή για να δημιουργήσουμε αναμνήσεις στα social, όπως κάναμε παλιά με τις φωτογραφίες από την Polaroid πχ για τους παλαιότερους! Από την άλλη μην φτάσουμε να χάνουμε τις στιγμές, για τις αναμνήσεις.

Πηγαίνεις σήμερα στα μπουζούκια (σε μεγάλα προγράμματα) και αντί να απολαμβάνουν τον καλλιτέχνη και να τραγουδάνε μαζί του, οι περισσότεροι είναι με ένα κινητό στο χέρι και ανεβάζουν στα social, ειδικά στο instagram! Δεν μιλάμε για ένα δίλεπτο στο αγαπημένο σου πχ τραγούδι. Θεμιτό. Βλέπεις όμως, να τραβάνε σχεδόν όλο το πρόγραμμα και να μιλάνε στο ίδιο τραπέζι μεταξύ τους στα διαλείμματα! Τραβηγμένο θαρρώ!

Πολλοί όμως καλλιτέχνες αρχίζουν και βλέπουν το πρόβλημα. Γιατί έτσι εξασθενεί η πραγματική διασκέδαση και χάνεται η μαγεία της. Και έτσι δεν αποδίδει και ο καλλιτέχνης. Αν βλέπει ένα γεμάτο μαγαζί με ένα κινητό στο χέρι όλη την ώρα, είναι σαν να είναι σε πρόγραμμα τηλεόρασης και όχι στα μπουζούκια! Αυτό μου έλεγε και ένας φίλος τραγουδιστής, μεγάλο όνομα.

Πάμε όμως και στο σημαντικότερο που έδωσε την αφορμή για το σημερινό μου άρθρο. Ο πασίγνωστος DJ Bob Sinclar, ο οποίος πρόσφατα εμφανίστηκε στη Μύκονο, δημοσίευσε βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram κάνοντας λόγο για το χειρότερο σετ της καριέρας του! Τρομερό! Δεν λέει φυσικά ότι ευθύνεται το νησί ή η επιχείρηση.

Το αντίθετο. Ενώ όλα ήταν τέλεια, λέει ότι το κοινό ήταν αδιάφορο, καθώς κρατούσαν κινητά και κανένας δεν έδειξε ενθουσιασμό στα κορυφαία κομμάτια όπως το «Love Generation» και το «World, Hold On». Φυσικά δεν υπήρχε διασκέδαση πραγματική. Μάλιστα ο Bob Sinclar έφτασε στο σημείο να αναρωτιέται μήπως έκανε ο ίδιος κάποιο λάθος!

Μιλάμε για ένα κορυφαίο όνομα της μουσικής βιομηχανίας που θες πολλά χρήματα για να τον ακούσεις και φυσικά παντού γίνεται το αδιαχώρητο. Ασφαλώς έτυχε αυτή την φορά να παρουσιαστεί στη Μύκονο. Το πρόβλημα είναι η συμπεριφορά του κόσμου πια, ο οποίος δεν διασκεδάζει πραγματικά. Πάει μόνο για τη λεζάντα, την φωτό, την επίδειξη. Για να μας δούνε στα social οι άλλοι. Για να δείξουμε τι; Ότι είμαστε καλύτεροι;

Προφανώς η αυταρέσκεια κι αυτή η νέα κατάσταση να δείχνουμε επιτυχημένοι και οι καλύτεροι στα social μας ,στο τέλος μας κάνει να χάνουμε την πραγματική ζωή και τις στιγμές της. Απλά να είμαστε θεατές σε ένα event, αντί να συμμετέχουμε. Κάπως έτσι όμως -καθώς και στις πίστες πολλές φορές έχετε ακούσει τους καλλιτέχνες να λένε “άντε ξυπνήστε βρε παιδιά” – κινδυνεύει να χαθεί η χαρά και ο ενθουσιασμός, ενώ έτσι υποβαθμίζεται και η ποιότητα της διασκέδασης.