Ο Αποστόλης Λάμπος γράφει για την πράξη αγάπης του Δήμου Γλυφάδας, να συγκεντρώσει χειμερινά ρούχα για αστέγους και ευελπιστεί αυτή να είναι το έναυσμα για περισσότερες τέτοιες ενέργειες εκτός εορταστικών περιόδων

Την περίοδο των εορτών όλοι γινόμαστε πιο ευαίσθητοι και μας βγαίνει ένα κοινωνικό πρόσωπο. Με βάση αυτό όλο και κάποια καλή πράξη θα κάνουμε, όλο και κάποια οικονομική ενίσχυση (μικρή ή μεγάλη δεν έχει σημασία) θα προσφέρουμε σε κάποιον οργανισμό.

Ωραίααα και τώρα που τελείωσαν τα Χριστούγεννα τί; Τέλος; Αυτό ήταν; Τέρμα οι κοινωνικές μας ευαισθησίες; Δεν υπάρχει ανάγκη στον συνάνθρωπό μας τις άλλες μέρες; Επιστρέφουμε στον μικρόκοσμό μας, στην καθημερινή μας ρουτίνα, στα δικά μας προβλήματα και αγνοούμε τις κοινωνικές μας ευαισθησίες; Ή τις κρύβουμε βαθιά μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα;

Αρκετά με τις φιλοσοφικές ερωτήσεις. Η απάντηση είναι μόνο πράξεις. Πράξεις καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου όπως μπορεί ο καθένας μας. Με οποιονδήποτε τρόπο. Ψαχτείτε. Ενδιαφερθείτε για άτομα, οικογένειες ή συλλογικότητες που έχουν πραγματικά ανάγκη μια χείρα βοηθείας. Ακόμα κι αν μιλάμε για μια σακούλα με πράγματα από το super market. Με χάρισμα ρούχων που απλά υπάρχουν στην ντουλάπα μας χωρίς καμία χρησιμότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Γλυφάδας, τώρα που έπιασαν και τα πρώτα κρύα κάνει μια πρώτη πράξη αγάπης. Καλεί πολίτες του Δήμου, αλλά και όποιον άλλον ενδιαφέρεται να συγκεντρώσει χειμερινό ρουχισμό για αστέγους, οι οποίοι βιώνουν το πιο σκληρό πρόσωπο του κοινωνικού αποκλεισμού. Δεν είναι ανάγκη να αγοράσετε καινούρια προϊόντα. Αρκεί μια ματιά στην ντουλάπα σας και το χάρισμα ενός παλιού μπουφάν, ενός κασκόλ ή οτιδήποτε δεν χρησιμοποιείται πια ή που δεν θα σας λείψει.

Χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου του Δήμου Γλυφάδας αναφέρονται τα εξής:

«Τα πρώτα χιόνια έκαναν ήδη την εμφάνισή τους και η σκέψη μας είναι στους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται περισσότερο εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες, τους άστεγους, που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στις πιο ακραίες τους μορφές.

Ο Δήμος Γλυφάδας στο πλαίσιο της δράσης του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» σε συνεργασία με το περιοδικό δρόμου «σχεδία» συγκεντρώνει σκούφους, κασκόλ, γάντια και κάλτσες για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Γλυφάδας (Άλσους 15).»
Ραντεβού το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στη Γλυφάδα!