Ο Αποστόλης Λάμπος γράφει για την τελευταία Κυριακή που μπορείς να επισκεφτείς δωρεάν την Ακρόπολη, έναν αρχαιολογικό ή ιστορικό χώρο αλλά και τα μνημεία και τα μουσεία τα οποία ανήκουν στο Δημόσιο

Δεν ξέρω πόσοι το έχετε υπόψιν σας, αλλά κι εγώ που το είχα σπανίως το εκμεταλλευόμουνα. Οπότε γράφω αυτό εδώ το άρθρο για να σε πείσω να κάνεις μια υπέροχη και ανέξοδη βόλτα. Μια βόλτα διδακτική που θα σου ανοίξει την όρεξη για να το κάνεις συνήθεια, το να είσαι τουρίστας στην πόλη σου, την Αθήνα. Μια από τις πιο τουριστικές πόλεις του κόσμου.

Στο Υπούργειο Πολιτισμού λοιπόν αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τους ιστορικούς τόπους, τα μνημεία και τα μουσεία τα οποία ανήκουν στο Δημόσιο και διαχειρίζεται το ΥΠ.ΠΟ.Α. είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου.

Επίσης καθορίζονται ως ημέρες ελεύθερης εισόδου για όλους τους επισκέπτες η 28η Οκτωβρίου (Εθνική Εορτή), η 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων), η 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων), το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς) και η 6η Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη).”

Έτσι λοιπόν, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, που ήταν η πρώτη του δεύτερου μήνα του έτους, πήγα με την οικογένειά μου στην Ακρόπολη. Ανέβηκα στον Ιερό Βράχο και ζήσαμε μια μοναδική εμπειρία και μάλιστα δωρεάν. Πάντα ήμουν της άποψης πως η Ακρόπολη θα έπρεπε να είναι το πιο ακριβό αξιοθέατο του κόσμου λόγω των όσων πρεσβεύει. Ε, λοιπόν να που έχουμε τη δυνατότητα να την απολαύσουμε δωρεάν.

Επειδή όμως από τον Απρίλιο ως και τον Οκτώβριο η Ελλάδα μπαίνει σε τουριστική περίοδο, αυτή η προσφορά σταματά. Σκεφτείτε όμως που μπορούμε να πάμε τις πέντε πρώτες Κυριακές από τον Νοέμβριο ως και τον Μάρτιο. Από την Εθνική Πινακοθήκη ως το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Νομισματοκοπείο και όπου αλλού εσείς επιλέγετε από τη λίστα που επίσης θα βρεις στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Η τελευταία ευκαιρία μέχρι το φθινόπωρο λοιπόν είναι η Κυριακή 3 Μαρτίου. Οργανωθείτε, επιλέξτε μέρος και ζήστε μια μοναδική εμπειρία που ελάχιστοι πολίτες αυτού του κόσμου έχουν μες τα πόδια τους. Εκτιμήστε τον πολιτισμικό μας πλούτο και βγείτε να γεμίσετε εμπειρίες και γνώσεις τις οποίες θεωρούμε δεδομένες και αφήνουμε τον καιρό να περνάει χωρίς να τις γευόμαστε.