Έπειτα από εργασίες επτά ετών το πρότζεκτ ολοκληρώθηκε και ο φημισμένος Ιταλός αρχιτέκτονας Michele de Lucchi μιλά για αυτό

Ο αρχιτέκτονας Michele de Lucchi και το στούντιο του AMDL CIRCLE έχουν ολοκληρώσει την αποκατάσταση του κτιρίου του 16ου αιώνα όπου στεγαζόταν η παλιά θεολογική σχολή Arceviscovile Seminario di Milano στην Corso Venezia· το κτίριο πλέον είναι το ξενοδοχείο Portrait Milano. Έπειτα από εργασίες επτά ετών το πρότζεκτ ολοκληρώθηκε και ο φημισμένος Ιταλός αρχιτέκτονας μιλά για αυτό.

«Στο κέντρο όλου αυτού είναι το περιστύλιο, το οποίο ήταν ο πυρήνας της θεολογικής σχολής και τώρα είναι η καρδιά του νέου συγκροτήματος. Η αυλή, πλαισιωμένη από μια διπλή λότζια ζευγαριών κολονών, γίνεται μια νέα πλατεία ανοιχτή προς την πόλη και συνδέει δύο πολυσύχναστους δρόμους στη βόλτα για αγορές» λέει ο De Lucchi.

«Μια διαδρομή γεννιέται που περιτρέχει τη Via della Spiga με τη Via Montenapoleone και τη συνοικία San Babila. Είναι μια “παράκαμψη” προς ανακάλυψη, όπου κάποιος μπορεί να συναντήσει ανθρώπους, ιδέες, ατμόσφαιρες· ένας νέος δρόμος που είναι εκ των ων ουκ άνευ για κάποιον που θέλει να επισκεφθεί το Μιλάνο και το τετράπλευρο της μόδας» προσθέτει.