Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, εντοπίστηκε, προσήχθη και κρατείται από την Αστυνομία το άτομο που εμφανίζεται σε video να έχει κλειδώσει ανθρώπους σε τρέιλερ να εκφέρει ρατσιστικό, μισαλλόδοξο λόγο και να καλεί σε πογκρόμ εναντίον των μεταναστών. Στο τμήμα και τα δύο άλλα άτομα που φέρονται να τον συνέδραμαν. Εντός της ημέρας θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου εμφανίζονται κάποια άτομα να έχουν κλειδώσει μετανάστες σε καρότσα αυτοκινήτου και ο ένας εξ αυτών να τους κατηγορεί για τις φωτιές, λέγοντας τα εξής: «Κοιμόμαστε. Μια βόλτα από τη Χηλή και έχω φορτώσει, 25 κομμάτια έχω μέσα στο τρέιλερ. Ωπ, βλέπετε; 25 κομμάτια τα μπ….. Έχει γεμίσει όλο το βουνό. Όλο το βουνό έχει γεμίσει γ… την τρέλα τους μέσα. Αυτοί είναι ορκισμένοι να μας κάψουν. Γεμάτα τα πουρνάρια. Παντού. Αυτό σας λέω, οργανωθείτε, βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε, θα μας κάψουν. Αυτό σας λέω μόνο».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι μετανάστες που ήταν εγκλωβισμένοι στο τρέιλερ, είναι «παράτυποι, συριακής και πακιστανικής καταγωγής», ενώ αναφέρεται ότι η ΕΛ. ΑΣ. μαζί «με τις υπόλοιπες κρατικές Αρχές, επιχειρεί εντατικά και συστηματικά για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ.:
«Εντοπίστηκε, προσήχθη και κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ο ιδιοκτήτης του οχήματος (αλλοδαπός υπήκοος), το οποίο εμφανίζεται σε video να έλκει τρέιλερ, εντός του οποίου κρατούνταν παράνομα 13 παράτυποι μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής. Το συμβάν έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα , πλησίον της Αλεξανδρούπολης. Επιπλέον του ιδιοκτήτη του οχήματος, προσήχθησαν και κρατούνται δύο ημεδαποί, οι οποίοι φέρονται να τον συνέδραμαν. Οι συλληφθέντες παραπέμπονται στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Η Ελληνική Αστυνομία επαγρυπνά και, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κρατικές Αρχές, επιχειρεί εντατικά και συστηματικά για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την εξάρθρωση των εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, μεριμνώντας παράλληλα για την τήρηση της νομιμότητας και αποσκοπώντας στο δραστικό περιορισμό του προβλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία στη διάρκεια του Αυγούστου αποτρέπει κατά μέσο όρο στον Έβρο περίπου 900 ημερησίως παράνομες εισόδους στη χώρα μας και συλλαμβάνει εκατοντάδες διακινητές.

Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της».