Ποιες περιοχές αφορά η απαγόρευση

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους στους δήμους Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη στη Χαλκιδική, αποφάσισε για αύριο από τις οκτώ το πρωί και για τις επόμενες δώδεκα ώρες, η αντιπεριφερειάρχης του νομού, Αικατερίνη Ζωγράφου.

Συγκεκριμένα, η απαγόρευση αφορά:

-στη Χερσόνησο Κασσάνδρας : «Κορυφογραμμή» (από Κασσανδρινό μέχρι Αγία Παρασκευή), «Αράπης» και «Χαλκοβούνι» Τ.Κ. Παλιουρίου

-στη Χερσόνησο Σιθωνίας : Κορυφογραμμή Δραγουνδέλι από Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό μέχρι και την Συκιά και

-στο Δήμο Αριστοτέλη : Κομίτσα μέχρι Ουρανούπολη – Τσάμια Στρατωνίκης – Φυσώκα – Σκοπευτήριο Στρατωνίου.

Νέα απαγόρευση της κυκλοφορίας στο περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης (Σειχ Σου), στις δασικές εκτάσεις Ωραιοκάστρου, Πυλαίας – Χορτιάτη και Θέρμης, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, αποφάσισε για αύριο μέχρι και τα μεσάνυχτα η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας της πόλης, Βούλα Πατουλίδου.

Συγκεκριμένα η απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους, αφορά:

-Στο τμήμα του Περιαστικού δάσους Θεσσαλονίκης (Σέιχ-Σου) που περικλείεται από την Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, την επαρχιακή οδό Πεύκων – Ασβεστοχωρίου – Εξοχής και την επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης –Πανοράματος – Χορτιάτη,

-Στη δασική έκταση Ωραιοκάστρου (Δασόκτημα Ωραιοκάστρου),

-Στο Δασόκτημα Πανοράματος (από ΧΔΑ Πλατανάκια μέχρι το Σκοπευτήριο),

-Στη δασική περιοχή Θέρμης και συγκεκριμένα πλησίον του Περιβαλλοντικού Πάρκου και του Δασοκτήματος Ισενλί

Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους την εν λόγω απαγόρευση για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.