Στη διαβεβαίωση πως όλα τα πτητικά ελέγχονται προτού επιχειρήσουν σε φωτιές προχώρησε ο Νίκος Δένδιας.

Στο πλαίσιο ειδικής τελετής, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (27/7), στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προς τιμή του Σμηναγού Χρήστου Μουλά και του ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, που έχασαν τη ζωή τους από την πτώση του Canadair στην Κάρυστο το μεσημέρι της Τρίτης, ο Υπουργός υπογράμμισε ότι η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή.

«Κανένα πτητικό μέσο δεν επιχειρεί χωρίς προηγούμενο πτητικό έλεγχο», τόνισε ο κ. Δένδιας και ευχαρίστησε τους μηχανικούς «καθώς χάρη στον μόχθο και την άοκνη εργατικότητά τους έχουν τη δυνατότητα να πετάνε τα πτητικά μέσα».

Και στη συνέχεια υποστήριξε: «Ο σμηναγός Μουλάς και ο ανθυποσμηναγός Στεφανίδης έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στην Εύβοια. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και όλων των Ελλήνων στις οικογένειες και τους συναδέλφους τους.

Με απόφαση του συμβουλίου αρχηγών των γενικών επιτελείων και μετά από εισήγηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στους δύο ιπτάμενους απονέμεται ο βαθμός του αντιπτεράρχου.

Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή μαζί με αυτήν όλων των ιπτάμενων που έχουν χάσει τη ζωή τους δείχνοντας αυταπάρνηση για την προστασία της πατρίδας, της περιουσίας και της ζωής όλων των Ελλήνων».