Στην άσκηση έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα προβεί η οικογένεια του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, όπως ενημέρωσε ένας εκ των συνηγόρων της.

Ο Γιάννης Πουλτσίδης τόνισε ότι ο στόχος της έφεσης θα αφορά το θέμα του δόλου που σύμφωνα με το δικαστήριο δεν ήταν ανθρποκτόνος, αλλά ενδεχόμενος και το μερίδιο ευθύνης και συμμετοχής των πέντε κατηγορούμενων που κρίθηκαν ως συνεργοί στη συγκεκριμένη επίθεση.

«Θα προβούμε σε άμεση αίτηση έφεσης στον Εισαγγελέα Εφετών αναφορικά με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης και ειδικότερα σε ότι αφορά το θέμα του δόλου. Μην ξεχνάμε ότι το δικαστήριο τον έκρινε ενδεχόμενο από ανθρωποκτόνο, που είναι ξεκάθαρο ότι είναι ανθρωποκτόνος, αν αναλογιστούμε τα μέσα των δραστών, τη διάρκεια της επίθεσης και τα σημεία που χτυπούσαν.

Και το μερίδο των πέντε κατηγορούμενων που κρίθηκαν ως συνεργοί στη συγκεκριμένη επίεθση. Και ειδικότερα ό,τι αφορά τους οδηγούς των αυτοκινήτων, δηλαδή τον 1ο, τον 5ο και τον 12ο κατηγορούμενο», υπογράμμισε ο κ. Πουλτσίδης και κατέληξε: «Δεν πρέπει να αφήσουμε ούτε ένα σημείο για το οποίο να μην αποδοθεί δικαιοσύνη στην όλη υπόθεση».

Θυμίζεται ότι σε επτά από τους δώδεκα κατηγορουμένους έχει επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ενώ οι υπόλοιποι πέντε έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις.