Την τελευταία της πνοή άφησε τη Δευτέρα (24/7) σε ηλικία 80 ετών η πρόεδρος του Σωματείου «Ελπίδα- Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο» και σύζυγος του Βαρδή Βαρδινογιάννη, Μαριάννα, όπως γνωστοποίησε το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Η ανακοίνωση του θανάτου της Μαριάννας Βαρδινογιάννη:

«Με βαθύτατη θλίψη, η οικογένεια Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη ανακοινώνει ότι η αγαπημένη σύζυγος, μητέρα και γιαγιά, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO, πρόεδρος του Σωματείου «Ελπίδα- Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο», έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023.

Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή θα πραγματοποιηθούν σε στενό οικογενειακό κύκλο».

Ποια ήταν η Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ερμιόνη, τόπο καταγωγής της μητέρας της Ευαγγελίας. Ο πατέρας της, Γιώργος Μπουρνάκης, καταγόταν από τη Σαμπατική Αρκαδίας. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Ντένβερ του Κολοράντο. Ήταν παντρεμένη με τον μεγαλοεπιχειρηματία Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη, πρόεδρο της Motor Oil και απέκτησαν πέντε παιδιά.

Ήταν ιδρύτρια και πρόεδρος του «Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια», το οποίο μετονομάστηκε σε «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Από το 1999, ήταν Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα και την προστασία των παιδιών αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά.