Στην απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων στην πλατεία Ομονοίας καθόλη τη διάρκεια της Παρασκευής (25/8) προχώρησε η Αστυνομία. Τη συγκέντρωση είχε προαναγγείλει ο «Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Κασμίρ», εξαιτίας της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, στη χώρα.

Το Κασμίρ είναι μία περιοχή στα βορειοδυτικά της ινδικής χερσονήσου, που διοικείται από τρεις χώρες, την Ινδία, το Πακιστάν και την Κίνα και είναι αντικείμενο διαμαχών και αμφισβήτησης μεταξύ κυρίως των δύο πρώτων χωρών.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ.:

«Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση της δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης η οποία έχει εξαγγελθεί την 25-8-2023 και ώρα 17:00 στην Πλατεία Ομονοίας, από μέλη του “Ελληνικού Συλλόγου Φίλων Κασμίρ” λόγω της επίσκεψης στη χώρα μας του πρωθυπουργού της Ινδίας, στο αστικό δίκτυο που περικλείει την περιοχή αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομία Αθηνών κατά το χρονικό διάστημα από 00.00 της 25-08-2023 έως και την 23:59 της 25-08-2023. Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή από τη διεξαγωγή της ανωτέρω συνάθροισης».

Επίσης, με εντολή της Αστυνομίας, θα παραμείνουν κλειστοί για κάποιο χρονικό διάστημα οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».