ΣΕΔΕΠΚΑΤ Α.Ε. ΚΑΙ 2Η ATTICA GREEN EXPO: Η ΗΓΕΤΙΔΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΠΑΖΩΝ-ΑΕΚΚ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ 24-27/5/2023

Η ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε., η εταιρεία που πρωτοστατεί στο έργο προστασίας του περιβάλλοντος, μετατρέποντας τα μπάζα σε θεμέλια της κυκλικής οικονομίας, αποτελεί τον Μέγα Χορηγό της 2ης ATTICA GREEN EXPO.

Η Έκθεση-θεσμός για το περιβάλλον, που εφέτος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα περιβάλλοντος στο κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο, από 24-27 Μαΐου, με ελεύθερη είσοδο για όλους, δωρεάν parking, εκπλήξεις και δώρα για μαθητές, παιδιά και γονείς, φιλοξενώντας στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της και το μεγάλο Eco Μeet της χώρας, υποστηρίζεται από την ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε. Έναν εκ των κορυφαίων φορέων διαχείρισης μπάζων – ΑΕΚΚ στην Ελλάδα.

Ο Μέγας Χορηγός της 2ης ATTICA GREEN EXPΟ, μεριμνά, φροντίζει και έχει εξασφαλίσει την απρόσκοπτη και ασφαλή μεταφορά/μετακίνηση 10 χιλιάδων παιδιών-μαθητών, όλων των ηλικιών, στο Φάληρο, όλα τα πρωινά της Εκθέσεως, για

  • Να μάθουν παίζοντας
  • Να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά ειδικά διαμορφωμένα, περιβαλλοντικά προγράμματα με διαδραστικό χαρακτήρα
  • Και να γνωρίσουν τον « ΦΥΛΛΟ». Τη μασκότ της Έκθεσης, που μαζί με τα παιδιά, θα περιηγηθούν στο Luna Park Ανακύκλωσης, στο Χωριό Περιβάλλοντος, θα παίξουν στο Survivor Ανακύκλωσης, θα παρακολουθήσουν θεατρικά και άλλα δρώμενα ενώ παράλληλα, θα πάρουν πολλά και πρωτότυπα δώρα.

Η ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε. αλλάζει το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Προϊόντων Εκσκαφών και Κατεδαφίσεων και καταρρίπτει τους μύθους που συνεχίζουν να υφίστανται σε σχέση με τις ορθές πρακτικές και λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπίσει την έλλειψη οργάνωσης στον τομέα, αλλά και τις ανησυχίες του κοινού για τη «ζωή» των ΑΕΚΚ μετά την ολοκλήρωση των εκάστοτε έργων.

Η ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε. συμβάλλει στην αξιοποίηση των μπάζων, σε συνεργασία με διαχειριστές Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών & Κατεδαφίσεων, κατασκευαστές, εργολήπτες τεχνικών και οικοδομικών έργων, φορείς εκμίσθωσης εξοπλισμού και παροχής υπηρεσιών προσωρινής αποθήκευσης, συλλογής και μεταφοράς των ΑΕΚΚ. Στον πυρήνα της στρατηγικής της βρίσκεται η δυναμική υποστήριξη της πρόληψης παραγωγής των αποβλήτων, αλλά και η ορθή διαχείριση και καταπολέμηση της ανεξέλεγκτης διάθεσης των μπάζων. Στις υπηρεσίες της συγκαταλέγεται και η σφαιρική ενημέρωση για τις ορθές πρακτικές εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων των έργων.

Άξιο αναφοράς είναι και το έργο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε., γνωστότερο παράδειγμα του οποίου είναι πιθανότατα η συμβολή της εταιρείας στον καθαρισμό των καμένων στο Μάτι, για τον οποίο απέσπασε και την εύφημη μνεία των ιθυνόντων της περιοχής.

Ωστόσο, το κοινωνικό έργο της ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε. δεν περιορίζεται εκεί, αφού η εταιρεία προχωρά διαρκώς σε ουσιαστικές παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, πραγματοποιώντας καθαρισμούς σε δήμους, δάση και χωματερές, αλλά και καταβάλλοντας διαρκείς προσπάθειες για τη δημιουργία σύγχρονων προοπτικών για το μέλλον της ανακύκλωσης των ΑΕΚΚ στη χώρα. Ταυτόχρονα, συμμετέχει δυναμικά σε ενημερωτικές δράσεις σε συνεργασία με τους οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, με στόχο την ευαισθητοποίηση πολιτών και φορέων. Ειδικότερα πραγματοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις, ενημερώνοντας τα παιδιά σε θέματα ανακύκλωσης, με σκοπό τη δημιουργία κατάλληλης νοοτροπίας και παιδείας ώστε να σκέφτονται πράσινα. Με λίγα λόγια, διατηρεί μια εκτενή παρουσία και δράση, με στόχο τη διασφάλιση ενός καθαρού οικοσυστήματος.

Για τη διαχείριση των ΑΕΚΚ, βρείτε όλες τις απαντήσεις στην ιστοσελίδα της ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε., καθώς και στη σελίδα που διατηρεί στο Facebook.