Συνεχίζεται την Πέμπτη (31/8) η μάχη με τις φλόγες που δίνουν οι κατασβεστικές δυνάμεις προκειμένου να περιοριστεί η πυρκαγιά στο Έβρο, η οποία καίει για 13η διαδοχική ημέρα. Σε εξέλιξη φωτιά στα Φάρσαλα.

Πυροσβέστες, εθελοντές, δυνάμεις του στρατού της αστυνομίας και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες, αλλά το μέτωπο είναι ενεργό και προκαλεί ανησυχία. Οι Αρχές έδωσαν εντολή εκκένωσης των οικισμών Σιδηρώ και Γιαννούλη, μέσω μηνύματος από το 112, το οποίο κάλεσε και τους κατοίκους του Σουφλίου να είναι σε ετοιμότητα, αν υπάρξει ανάγκη για να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Τις ελληνικές δυνάμεις συνεπικουρεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από Γαλλία (δύο αεροσκάφη), Γερμανία (δύο αεροσκάφη), Ισπανία (δύο αεροσκάφη), Κύπρο (30 πυροσβέστες), Ρουμανία (52 πυροσβέστες με 10 οχήματα), Τσεχία (35 πυροσβέστες με 6 οχήματα), Βουλγαρία (36 πυροσβέστες με 4 οχήματα), Σλοβακία (39 πυροσβέστες με 10 οχήματα), καθώς και μέσω διακρατικής συμφωνίας από Αλβανία (46 πυροσβέστες με 5 οχήματα) και από Σερβία (30 άτομα πεζοπόρο τμήμα).

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (30/8) στα Φάρσαλα και συγκεκριμένα στην περιοχή Τσιράκι, σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Ανάβρα του δήμου Αλμυρού.