Περισσότερα από 50.000 στρέμματα γης κάηκαν – Φωτιές και σε Μαχαίρα Αιτωλοακαρνανίας και Τανάγρα της Βοιωτίας

Μηνύματα από το 112 εστάλησαν το μεσημέρι, σε κατοίκους περιοχών στη Μαγνησία, λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι σε Νέα Αγχίαλο, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια να εκκενώσουν προς τον Βόλο, καθώς μαίνεται η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή του Σέσκλου. Αυτήν την ώρα υπάρχει αναζωπύρωση ανατολικά – νοτιοανατολικά του χωριού.

Επίσης εκκενώνονται και οι περιοχές Σώρος, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιος Γεώργιος Βόλου. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν με μήνυμα του 112 να κατευθυνθούν προς Βόλο.

Εκκενώνεται και η περιοχή Καστράκι Βόλου. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν να κατευθυνθούν προς Μικροθήβες.

Πάνω από 50.000 στρέμματα έχουν καεί

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το μέτωπο της φωτιάς που διασπάσθηκε προς δύο κατευθύνσεις και κύκλωσε επί της ουσίας τον Βόλο είχε περίμετρο που ξεπερνούσε τα 45 χιλιόμετρα και κατέκαψε πάνω από 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμες γης, αλλά και αγροτικές και δασικές εκτάσεις.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο του Βόλου, υπό τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο, τέθηκαν από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, ζητήματα για άμεσες αποζημιώσεις προς τους πληγέντες.

Πυρκαγιά σε Μαχαίρα Αιτωλοακαρνανίας και Τανάγρα Βοιωτίας

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στον Μαχαίρα Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχουν διάσπαρτες εστίες οι οποίες αντιμετωπίζονται. Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 3 αεροσκάφη.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Τανάγρα Βοιωτίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 14:30 το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση και έκαιγε ελιές και πουρνάρι. Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησε ένα ελικόπτερο.