Στην κατάθεση τροπολογίας έχει προχωρήσει, σύμφωνα με τα λεγόμενά, ο Υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, με την οποία οι επιχειρήσεις που έχουν καταστεί μη λειτουργικές στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις φωτιές να μπορούν να θέσουν σε αναστολή του εργαζομένους τους.

«Έχουμε καταθέσει τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών όπου, οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από πυρκαγιές και δεν είναι δυνάμενες να λειτουργήσουν όπως πριν, μπορούν να βάζουν σε αναστολή τους εργαζομένους τους έως τρεις μήνες. Οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν έως 534 ευρώ το μήνα έκτακτο επίδομα από το κράτος», υπογράμμισε, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το κράτος να αφήσει κανέναν αβοήθητο. Όλα όσα καταστράφηκαν, όλα θα φτιαχτούν.

Εγώ, για τον εαυτό μου και την οικογένεια μου έκλεισα ήδη διακοπές στη Ρόδο και τη Ρόδο θα τη στηρίξουμε, δε θα αφήσουμε τη Ρόδο να πάθει ζημιά πραγματική από αυτή την πυρκαγιά. Θα πάμε φέτος όλοι στη Ρόδο για να δείξουμε ότι το νησί μας παραμένει πάρα πολύ όμορφο και το τουριστικό του προϊόν παραμένει πάρα πολύ ισχυρό».