Βρετανοί τουρίστες λένε ότι έφυγαν από έναν «ζωντανό εφιάλτη», μετά τις πυρκαγιές που έχουν μαστίσει τα τελευταία 24ωρα στη Ρόδο.

Ένας τουρίστας από το Λονδίνο περιέγραψε ότι περπάτησε μαζί με την οικογένειά του 6,5 χιλιόμετρα στην εξουθενωτική ζέστη, με προορισμό το Γεννάδι, όπου αντίκρυσε σκηνές χάους. «Χιλιάδες πήγαν στις παραλίες. Ήταν αδύνατο να μπεις σε λεωφορεία λόγω του κόσμου. Ήταν σα να είχε έρθει το τέλος του κόσμου και οι φλόγες ήταν περισσότερο ορατές, καθώς ήταν βράδυ. Ξαφνικά πετάγονταν φλόγες στον ουρανό, ο οποίος είχε γίνει πορτοκαλί», υπογράμμισε στo Sky News και συμπλήρωσε: «Στα λεωφορεία έμπαιναν κυρίως γυναίκες και παιδιά. Ενώ όταν ήμασταν στην παραλία ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος προς τις βάρκες».

Μία άλλη τουρίστρια που ήταν στο νησί με το σύζυγός της και τα τρία παιδιά της επισήμανε ότι έφτασε στο ξενοδοχείο της, στο Γεννάδι, τη στιγμή που έπρεπε να εκκενωθεί. Έτσι μεταφέρθηκαν σε ένα κλειστό γυμναστήριο, που είχε μετατραπεί σε χώρο υποδοχής πυρόπληκτων στο κέντρο της πόλης της Ρόδου. «Δεν θα έπρεπε να ήμασταν εκεί. Είναι άλλο να είσαι εκεί, όταν η κατάσταση έγινε χαοτική, και άλλο να πηγαίνεις εκείνη την ημέρα. Το αεροπλάνο μας έπρεπε να μας γυρίσει πίσω», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ απένειμε τα εύσημά της στον απλό κόσμο, τους ντόπιους που τους έδιναν φαγητό και στήριξη και κατέληξε για την ταξιδιωτική εταιρία που την είχε πάει στο νησί, την TUI: «Ήμασταν εντελώς εγκαταλελειμμένοι. Δεν ξέραμε ποιες ήταν οι επιλογές μας. Και δεν είναι κάτι που φταίει ο Θεός, διότι δε μας πήγε εκεί ο Θεός. Η TUI επέλεξε να μας πάει στη Ρόδο, γνωρίζοντας την κατάσταση».

Με πληροφορίες από τον Guardian