Συνολικά έφθασαν τα 20 σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Τρία νέα πάρκα τσέπης σε Μαρούσι, Περιστέρι και Βύρωνα δημιούργησε η P&G, σε συνεργασία με την Οργάνωση ΓΗ, φτάνοντας συνολικά τα 20 σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργούμε πάρκα τσέπης, κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες».

«Δυόμισι χρόνια μετά τη δημιουργία του πρώτου πάρκου τσέπης στο Παγκράτι, 20 γειτονιές έγιναν πιο πράσινες, με την προσθήκη 11.500 δέντρων και φυτών. Η σημασία της ύπαρξης πάρκων τσέπης στις μεγαλουπόλεις είναι καταλυτική με τα ίδια να έχουν σήμερα αναρίθμητα οφέλη τόσο στο περιβάλλον όσο και στην κοινωνία. Έτσι, η P&G, σε συνεργασία με την Οργάνωση ΓΗ και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραμένει πιστή στον στόχο της να συμβάλλει στην ενίσχυση της βιωσιμότητας των πόλεων, μέσα από τη δημιουργία χώρων πρασίνου που βελτιώνουν την ποιότητα του εδάφους και του αέρα, αποτελώντας παράλληλα εξαιρετικά σημεία συνάντησης και αναψυχής μικρών και μεγάλων», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πρόσφατα, η P&G παρέδωσε τα τρία νέα πάρκα τσέπης, συμπληρώνοντας συνολικά τα 20, δίνοντας συνέχεια σε ένα συνεπές πλάνο αξιοποίησης ανεκμετάλλευτων και εγκαταλελειμμένων χώρων, που αποκτούν ζωή.

Το πάρκο τσέπης στο Μαρούσι βρίσκεται στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου. Μία έκταση 224 τ.μ. καλύφθηκε με περισσότερα από 900 φυτά και δέντρα, στη φύτευση των οποίων συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι της εταιρείας. Παράλληλα, τοποθετήθηκε και αστικός εξοπλισμός, όπως αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα, παγκάκια, βρύση και κάδος απορριμμάτων.

Το πάρκο τσέπης στο Περιστέρι, έκτασης 113 τ.μ., βρίσκεται στη συμβολή των οδών Διομήδους και Αιτωλών. Στο πάρκο τοποθετήθηκαν περισσότερα από 220 φυτά, καθώς και αστικός εξοπλισμός, όπως αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα, παγκάκια, βρύση, κάδος απορριμμάτων, ξενοδοχείο εντόμων και φωλιές πτηνών.

Το πάρκο τσέπης στον Βύρωνα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κύπρου και Κολοκοτρώνη. Μία έκταση 304 τ.μ. καλύφθηκε με περισσότερα από 860 φυτά. Παράλληλα, μέσα στο πάρκο τοποθετήθηκε και αστικός εξοπλισμός, όπως ταΐστρες και φωλιές πτηνών κάτω από τα νέα δέντρα.

Σημειώνεται, ότι για τον σχεδιασμό και την κατασκευή όλων των πάρκων αξιοποιούνται λύσεις βασισμένες στις αρχές της αειφορίας και της κυκλικής οικονομίας, ενώ οι περισσότερες κατασκευές έχουν γίνει με επαναχρησιμοποιημένα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.