Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ευχαρίστησε τον Σέρτζιο Ματταρέλλα για την αποστολή εναέριων μέσων, προς αντιμετώπιση των πυρκαγιών που πλήττουν την Ελλάδα

Σε ανακοίνωση της ιταλικής Προεδρίας της Δημοκρατίας επισημαίνεται ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιταλό ομόλογό της, Σέρτζιο Ματταρέλλα, με θέμα την κλιματική κρίση και τις πυρκαγιές που πλήττουν, ιδιαίτερα έντονα, τη Μεσόγειο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η Πρόεδρος, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ευχαρίστησε για την αποστολή εναέριων μέσων, προς αντιμετώπιση των πυρκαγιών που πλήττουν την Ελλάδα και υπογράμμισε ότι χρειάζεται μία από κοινού πρωτοβουλία των χωρών της νότιας Ευρώπης για την αντιμετώπισή των κλιματικών κινδύνων στη Μεσόγειο».

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιταλικής Προεδρίας της Δημοκρατίας,, «ο Πρόεδρος Ματταρέλλα εξέφρασε τη στήριξή του, υπενθύμισε ότι και η Ιταλία αντιμετωπίζει σοβαρές συνέπειες που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή και απάντησε θετικά στην πρόταση».

Τόνισε, δε, ότι «Ελλάδα και Ιταλία μπορούν να δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο προς ευαισθητοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των υπολοίπων χωρών της Μεσογείου και όλης της διεθνούς κοινότητας, ώστε να αναπτυχθεί μία πιο γρήγορη και αποτελεσματική δράση για να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης».

«Οι δύο Πρόεδροι αποφάσισαν να εργαστούν μαζί για να ευαισθητοποιήσουν και να εντάξουν σε αυτήν την πρωτοβουλία τους ομολόγους τους των ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου», καταλήγει η ανακοίνωση της ιταλικής Προεδρίας της Δημοκρατίας.