Έκκληση προκειμένου να στηριχθεί από όλους το έργο των ανδρών και των γυναικών του Πυροσβεστικού Σώματος απηύθυνε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο Βασίλης Κικίλιας, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι δίνουν τη μάχη με τις φλόγες, ζήτησε τη συνδρομή όλων, χαρακτήρισε δύσκολο το επόμενο χρονικό διάστημα και απαίτησε από τους πολίτες να είναι «πάρα πολύ προσεκτικοί».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια: «Χθες βράδυ οι άντρες και οι γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας και όλη η κρατική μηχανή έδωσε μια τεράστια μάχη με τις φλόγες, μια υπεράνθρωπη προσπάθεια. Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί σήμερα για τρίτη συνεχόμενη μέρα, οι καιρικές συνθήκες θα είναι δύσκολες και το επόμενο χρονικό διάστημα, παρακαλώ πολύ όλους να στηρίξουν και να βοηθήσουν την προσπάθεια των αντρών και γυναικών του Πυροσβεστικού Σώματος έτσι ώστε να μπορέσουν να κάνουν το καθήκον τους.

Πρέπει να το κάνουμε αυτό και να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, δεν νοείται αμέλεια, δε νοείται πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια, δε νοείται θερμική εργασία. Παρακαλώ πάρα πολύ όλους να βοηθήσουν σε αυτήν την πολύ μεγάλη προσπάθεια. Ευχαριστώ»