Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν έπειτα από επίθεση στη γέφυρα που ενώνει τη χερσόνησο της Κριμαίας με τη Ρωσία. Πηγή από τις Υπηρεσίες Ασφαλείας της Ουκρανίας επιβεβαιώνει ότι ειδικές και ναυτικές δυνάμεις της χώρας επιτέθηκαν με τη χρήση drones. Δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από το Κίεβο.

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε τη γέφυρα Kerch, το πρωί της Δευτέρας. Ο Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ, κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ, υπογράμμισε στο Telegram, ότι οι γονείς ενός μικρού κοριτσιού έχασαν τη ζωή τους, ενώ το κορίτσι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο επικεφαλής του κοινοβουλίου της Κριμαίας, Βλάντιμιρ Κονσταντίνοφ, έδειξε την Ουκρανία ως υπαίτια για αυτήν την επίθεση, κάτι που επιβεβαίωσε αργότερα πηγή από τις Υπηρεσίες Ασφαλείας της Ουκρανίας, στο AFP. Η πηγή αυτή μίλησε για ειδικές και ναυτικές δυνάμεις που έπληξαν τον στόχο, με χρήση drones. Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από το Κίεβο, ενώ από τη νότια στρατιά της Ουκρανίας έκαναν λόγο για προβοκάτσια των Ρώσων.

Η γέφυρα είχε κατασκευαστεί το 2014, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, και είχε δεχθεί πλήγμα και τον Οκτώβριο 2022, με αποτέλεσμα να κλείσει. Τέθηκε ξανά σε λειτουργεία τον Φεβρουάριο του 2023.

Με πληροφορίες από το BBC