Ισχύει η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δασικά οικοσυστήματα υψηλής προστασίας

Έκκληση στους πολίτες και επισκέπτες της Κρήτης να είναι προσεχτικοί και να μην χρησιμοποιούν σε καμία περίπτωση, φωτιά στην ύπαιθρο απευθύνει ο Διοικητής Π.Υ Κρήτης Γιώργος Τσικαλάς, ο οποίος στο μήνυμά του αναφέρει ότι και κατά την αυριανή μέρα 9-8-2023 σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κίνδυνου πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη ΓΓΠΠ θα είναι 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς).

«Παρακαλούνται όσοι ζούνε μόνιμα ή επισκέπτονται την Κρήτη, να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί και να μη χρησιμοποιούν φωτιά στην ύπαιθρο για κανένα λόγο» αναφέρει ο κ. Τσικαλάς προσθέτοντας ότι «η απροσεξία, η αμέλεια, μια στιγμή αστόχαστης ενέργειας, αρκούν για να ξεκινήσει μια πυρκαγιά».

Επίσης, γνωστοποιήθηκε ότι ισχύει η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δασικά οικοσυστήματα υψηλής προστασίας που βρίσκονται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών (ευπαθείς περιοχές). Για κάθε περιφερειακή ενότητα έχουν, μάλιστα, εκδοθεί αποφάσεις των τοπικών αντιπεριφερειαρχών που καθορίζουν τι ισχύει και σε ποιες περιοχές.