Η εκδήλωση είχε ως στόχο την συγκομιδή των απορριμμάτων από το δάσος, καθώς επιδεινώνουν το φαινόμενο των πυρκαγιών

Τον καθαρισμό δασικής περιοχής εντός του οικισμού της Αργιθέας, πριν από λίγες μέρες, ανέλαβαν δεκάδες εθελοντές της ERGO Ασφαλιστικής -κυρίως εργαζόμενοι και μέλη των οικογενειών τους- σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό We4all.

Η εκδήλωση είχε ως στόχο την συγκομιδή των απορριμμάτων από το δάσος, καθώς, όπως έχει αποδειχθεί, επιδεινώνουν το φαινόμενο των πυρκαγιών ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, η εξειδικευμένη ομάδα του We4all ενημέρωσε για την επείγουσα ανάγκη συλλογής απορριμμάτων και εύφλεκτων υλικών από τα δάση για την πρόληψη των πυρκαγιών, ενώ οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορωπίου ενημέρωσαν για τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο διευθύνων σύμβουλος της ERGO Νίκος Αντιμησάρης υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο του εθελοντισμού στην προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος και όπως ανέφερε: «Στην ERGO, η βιωσιμότητα βρίσκεται στον πυρήνα των αξιών και των πρακτικών μας. Είμαστε αφοσιωμένοι σε υπεύθυνες δράσεις για τη δημιουργία ενός βιώσιμου αύριο. Η ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης σε όλες τις πτυχές των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων αποτελεί δέσμευσή μας, καθώς προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους. Η εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί μία μόνο από τις πολλές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε για την προώθηση του εθελοντισμού και την ενθάρρυνση των εργαζομένων μας να συμμετέχουν ενεργά σε περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Όλοι μαζί και ειδικότερα οι νέοι άνθρωποι και τα παιδιά μας έχουμε τη δύναμη να φέρουμε πραγματική αλλαγή στην κοινωνία στο σύνολό της».

Υπενθυμίζεται ότι η ERGO Ασφαλιστική υποστηρίζει τις προσπαθείς του We4all, ως Guardian μέλος της «Περιβαλλοντικής Συμμαχίας» που έχει ιδρύσει, προσφέροντας και φέτος 1.000 δενδρύλλια σε εθελοντικές δράσεις δενδροφυτεύσεων ανά την Ελλάδα.