Σε Μελία, Νίψα, Πεύκα και Λουτρό το 112 – Αντίξοες συνθήκες με ανέμους 6-7 μποφόρ που δεν θα κοπάσουν ως την Κυριακή – Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες να μην περάσουν οι φλόγες την Εγνατία Οδό

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη λίγο πριν τις 13.00 το μεσημέρι στους κατοίκους τεσσάρων οικισμών που βρίσκονται στην περιοχή της πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη, καλώντας τους να είναι σε ετοιμότητα. Πρόκειται για τα χωριά Μελία, Νίψα, Πεύκα και Λουτρός.

Συγκεκριμένα το μήνυμα του 112 ανέφερε: «Δασική πυρκαγιά στις περιοχές Μελία, Νίψα, Πεύκα, Λουτρός Αλεξανδρούπολη. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών».

Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή άμεσος κίνδυνος για τους συγκεκριμένους οικισμούς, αλλά επειδή πνέουν ισχυροί άνεμοι και υπάρχει πολύς καπνός λόγω πυκνής βλάστησης σε ρεματιές, καλούνται οι κάτοικοι να είναι σε ετοιμότητα αν χρειαστεί να απομακρυνθούν.Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά πλησίασε την Εγνατία Οδό, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία, αλλά δεν κατάφερε να την περάσει.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν για την κατάσβεσή της. Αυτή τη στιγμή στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 71 πυροσβέστες με 17 οχήματα, έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.