Την απειλή περί 3ου Παγκόσμιου Πολέμου επαναφέρει στο προσκήνιο ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Την ημέρα που το ΝΑΤΟ, μέσω του Γενς Στόλτενμπεργκ στη Σύνοδο Κορυφής, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία, ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν τη στήριξή τους, με χρήματα και όπλα, στην Ουκρανία, στον πόλεμο με τη Ρωσία, ο Μεντβέντεφ χαρακτήρισε τους Δυτικούς «τρελούς» και υπογράμμισε ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως αποκαλούν οι Ρώσοι την εισβολή τους στην Ουκρανία, θα συνεχιστεί.

«Η εντελώς τρελή Δύση δε θα μπορούσε να σκεφτεί κάτι άλλο. Στην πραγματικότητα οδηγούμαστε σε αδιέξοδο. Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος έρχεται όλο και πιο κοντά», έγραψε ο Ρώσος αξιωματούχος στο Telegram και συμπλήρωσε: «Τι σημαίνει αυτό για εμάς; Όλα είναι ξεκάθαρα. Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί με τους ίδιους στόχους».

Μάλιστα, οι Ηνωμένες Πολιτείες τόνισαν ότι θα προμηθεύσουν το Κίεβο με βόμβες διασποράς, με τον Υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σερχέι Σοϊγκού να απαντά ότι η χώρα του θα αναγκαστεί να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο αν αυτά τα πυρομαχικά χρησιμοποιηθούν στο πεδίο.

Πάντως, τόσο η Ρωσία, όσο και η Ουκρανία κατηγορούν η μία την άλλη για χρήση τέτοιων όπλων.

Με πληροφορίες από το REUTERS