Έμφαση στο να πείσει τους ξένους ότι η Ελλάδα παραμένει ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός έδωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «Good Morning Britain», στο βρετανικό ITV, το πρωί της Τετάρτης (2/8), o Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι απολύτως ασφαλής και ότι αυτή είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης.

«Οι τουρίστες μπορούν να επιστρέψουν στη Ρόδο. Δεν υπάρχει πλέον κάποιος κίνδυνος. Το ποσοστό του νησιού που επηρεάστηκε από τις φωτιές δεν ξεπερνά το 15%, οπότε όλο το υπόλοιπο είναι απολύτως λειτουργικό.

Άλλωστε οι πυρκαγιές είναι ένα γενικευμένο πρόβλημα της Μεσογείου, αλλά εμείς είμαστε πιο προετοιμασμένοι. Έχουμε και τον αριθμό έκτακτης ανάγκης (σ. σ. 112), το οποίο δεν υπάρχει στην Αγγλία, οπότε με ένα μήνυμα μπορούν να μεταφερθούν όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Οι άνθρωποι στη Ρόδο ήταν εκπληκτικά υποστηρικτικοί προς τους τουρίστες. Οπότε αν ψάχνετε διακοπές της τελευταίας στιγμής σκεφτείτε την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι απολύτως ασφαλής. Δίνουμε έμφαση στην Ασφάλεια».

Τέλος, ο Πρωθυπουργός αποκάλυψε πως το ελληνικό κράτος θα παρέχει μία εβδομάδα δωρεάν διακοπών στη Ρόδο, την επόμενη Άνοιξη ή το επόμενο Φθινόπωρο, στους ανθρώπους που ακύρωσαν ή διέκοψαν τις διακοπές τους, λόγω των πυρκαγιών.